Μεσανατολικό: Εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» για εισβολή στη Γάζα ο στρατός του Ισραήλ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αναμένουν την «πολιτική απόφαση» για να προχωρήσουν στη χερσαία επιχείρησή τους στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται συνεχώς σε αντίποινα για την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συγκάλεσε την Κυριακή, για πρώτη φορά, συνεδρίαση του διευρυμένου υπουργικού συμβουλίου εκτάκτου ανάγκης, διαμηνύοντας ότι «θα συντρίψουμε τη Χαμάς»

Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ

χαρακτηρίζει την εκκένωση ως μια «νέα Έξοδο» τονίζοντας πως ο παλαιστινιακός θύλακας σπρώχνεται προς την «άβυσσο». Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τα αποθέματα ιατροφαρμακευτικού υλικού, νερού, τροφίμων και καυσίμων στη Γάζα. 

Ολα όσα συνέβησαν την 9η μέρα του πολέμου

21.47 Επικοινωνία Χριστοδουλίδη-Νετανιάχου: «Ετοιμη να συμβάλει για αποκλιμάκωση η Κύπρος» 

Η Κύπρος είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης, διαμήνυσε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη α αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o κ. Λετυμπιώτης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Πρόεδρος της

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μεσανατολικό Θανατική, Γάζας-Ισραήλ, Εισβολή,mesanatoliko thanatiki, gazas-israil, eisvoli