Μεϊμαράκης: Θέλω εντολή για σταθερότητα και κυβέρνηση «Εθνική Ελλάδος»

Εντολή από τον ελληνικό λαό για τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας, που θα διασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα την οποία χρειάζεται η χώρα, ζητεί σε συνέντευξή του στο «Έθνος» ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εν όψει του δεύτερου debate.

Ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι αν «θα ξαναζήσουμε τις δύσκολες καταστάσεις που βιώσαμε το τελευταίο διάστημα, επιμένοντας σε πειραματισμούς και επικίνδυνες πολιτικές ή θα επιλέξουμε να πάμε την Ελλάδα
μπροστά, με ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, συνεργασία».

Τόνισε ότι «θα επιδιώξουμε να συμμετέχουν πραγματικά οι καλύτεροι, όχι μόνο από τα κόμματα, αλλά και από την κοινωνία, την αγορά, τους θεσμούς» και ότι θα απευθυνθεί σε όλες τις δυνάμεις για συνεργασία, περιλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση «θα έχει τον χαρακτήρα εθνικής Ελλάδος», υπογράμμισε.

Το debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη θα αρχίσει στις 21:00 σε στούντιο της ΕΡΤ και θα διαρκέσει 2,5 ώρες, με συντονιστή τον Πάνο Χαρίτο. Οι ενότητες είναι δύο:

α. Εσωτερική πολιτική (Οικονομία, Ανάπτυξη, Κοινωνική Πολιτική, Δημόσια Διοίκηση, κ.ά.)
β. Εξωτερική πολιτική (Εθνικά θέματα, Προσφυγικό, Ευρωπαϊκά θέματα)

Μετέχουν όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια. Κάθε πολιτικός αρχηγός δέχεται συνολικά 12 ερωτήσεις στον πρώτο γύρο (6 στην πρώτη ενότητα και 6 στη δεύτερη) και έχει δικαίωμα να δείξει 3 φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλο» πολιτικό αρχηγό σε κάθε ενότητα. Με την «κόκκινη κάρτα» αποκτά το δικαίωμα να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του άλλου πολιτικού αρχηγού για ένα λεπτό.

Επίσης, κάθε αρχηγός έχει δικαίωμα να κάνει ερώτηση στον άλλον στον δεύτερο γύρο, ενώ στον τρίτο ο συντονιστής μπορεί να κάνει δύο ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς καμία δέσμευση ενότητας. Κάθε αρχηγός έχει το δικαίωμα, αν το κρίνει σκόπιμο, να σηκώσει μία «κόκκινη κάρτα» και να σχολιάσει την απάντηση του άλλου αρχηγού.

Στο τέλος, κάθε αρχηγός έχει δύο λεπτά για το τελικό του μήνυμα. Θα γίνουν δύο διαλείμματα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα