Μέγκαν Μαρκλ: Το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που ψηφίζει σε αμερικανικές εκλογές

Η Μέγκαν Μαρκλ γράφει ιστορία, καθώς το γεγονός ότι άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στις ΗΠΑ, την καθιστά το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που ψηφίζει σε αμερικανικές εκλογές.

Το γεγονός επιβεβαίωσε στο Newsweek πηγή από το περιβάλλον της Μέγκαν Μαρκλ, χωρίς να καταστεί ωστόσο, σαφές εάν ψήφισε την 3η Νοεμβρίου ή νωρίτερα με επιστολική ψήφο.

Ο σύζυγός της, πρίγκιπας Χάρι δεν μπορεί να ψηφίσει

καθώς δεν είναι Αμερικανός πολίτης -η Μέγκαν έχει γεννηθεί στην Καλιφόρνια, όπου και έχει εγκατασταθεί το ζεύγος- και επιπλέον, αποτελεί κανόνα πως η βασιλική οικογένεια πρέπει να παραμένει πολιτικά ουδέτερη και τα μέλη της δεν ψηφίζουν στις εκλογές.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε βίντεο για το ειδικό τεύχος του περιοδικού Time, «Time 100», ο δούκας του Σάσεξ προέτρεψε τους Αμερικανούς να ψηφίσουν. «Στις εκλογές αυτές δεν θα μπορέσω να ψηφίσω εδώ στις ΗΠΑ, αλλά πολλοί από εσάς ίσως δεν γνωρίζετε ότι δεν ήμουν σε θέση να ψηφίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο όλη μου τη ζωή. Καθώς πλησιάζουμε στον Νοέμβριο, είναι ζωτικής σημασίας να απορρίψουμε τη ρητορική μίσους, την παραπληροφόρηση και την αρνητικότητα στο διαδίκτυο».

Η Μέγκαν από την πλευρά της, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει να ψηφίσουν οι Αμερικανοί στις εκλογές αυτές και στην ιστορική αναμέτρηση Ντόναλντ Τραμπ - Τζο Μπάιντεν.

«Κάθε τέσσερα χρόνια μας λένε το ίδιο, ότι είναι οι πιο σημαντικές εκλογές της ζωής μας», είπε η δούκισσα. «Αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Αμερικανικές εκλογές: Οι Δημοκρατικοί δεν καταφέρνουν να πάρουν τον έλεγχο της Γερουσίας Η Σάρα Μακμπράιντ έγραψε ιστορία - Είναι η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής των ΗΠΑ Δέκα πολιτικές ταινίες που αγαπήσαμε
Keywords
Τυχαία Θέματα