Μέχρι το 2050 τα ρομπότ θα έχουν κυριαρχήσει στο κρεβάτι, λένε επιστήμονες. Θα είναι οι μηχανές καλύτεροι εραστές;

Μέχρι το 2050 το σεξ με τα ρομπότ θα έχει εν πολλοίς αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα, ενώ ειδικοί προειδοποιούν ότι οι ερωτικές επαφές με τις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα εθιστικές σε τέτοιο βαθμό που ο άνθρωπος – εραστής θα αντικατασταθεί πλήρως.

Ειδικότερα μιλώντας στη Daily Star o καθηγητής του Kirkwood College, που βρίσκεται στην Άιοβα, Joel Snell, επεσήμανε πως το ρομποτικό σεξ μπορεί να καταλήξει σε εθισμό καθώς τα ρομπότ θα είναι πάντα παρόντα και δεν θα αρνούνται τίποτα..
«Οι άνθρωποι θα επαναπροσδιορίσουν τις ζωές τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τους εθισμούς τους»

Τονίζει δε πως από τη στιγμή που τα ρομπότ θα μπορούν να προγραμματιστούν για να καλύπτουν τις ανάγκες του καθενός θα υπερτερούν στην τεχνική με αποτέλεσμα να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν καλύτεροι εραστές.

Κάποιοι σεξολόγοι όπως ο Gurpreet Singh επικροτούν. «Ποιοι είμαστε εμείς για να ασκήσουμε κριτική σε όσους επιθυμούν να κάνουν σεξ με ρομπότ» λέει και εκτιμά πως είναι πολύ πιθανό να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών, όπως γίνεται αρκετές φορές με την εισαγωγή στη ζωή τους σεξουαλικών παιχνιδιών, όπως για παράδειγμα οι δονητές. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι δεν θα είναι υγιές εάν τα ρομπότ αντικαταστήσουν τον άνθρωπο.

«Είναι τελείως διαφορετικό να προσφύγει κάποιος στα ρομπότ λόγω του φόβου της εγγύτητας με άλλους ανθρώπους ή της τάσης για απομόνωση» λέει.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε η VoucherCodesPro και στην οποία συμμετείχαν 2.816 σεξουαλικά ενεργοί βρετανοί το 72% απάντησε ότι τα ρομπότ θα ήταν πολύ καλά στο σεξ και 28% είπε πως θα δοκίμαζε στο πλαίσιο απόκτησης μιας νέας εμπειρίας.

Επίσης εκτιμάται ότι τα ρομπότ θα διαπρέψουν στον τομέα της πορνείας αντικαθιστώντας το ανθρώπινο δυναμικό που απασχολείται σε αυτό τον τομέα με αποτέλεσμα να «χτυπηθεί» η διακίνηση λευκής σαρκός, ενώ αρκετοί υποστηρίζουν πως με αυτό τον τρόπο θα υπάρξει και μείωση της μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Όπως και να έχει η αποϊεροποίηση του έρωτα συντελείται ήδη και τα ρομπότ απλά θα είναι το επόμενο βήμα. Ο πρωτογονισμός των ενστίκτων, με την ικανοποίηση απλά και μόνο των ορμών, σημαίνει ανικανότητα ουσιαστικών σχέσεων και βίωσης βαθύτερων συναισθημάτων που μπορούν να ελευθερώσουν τον άνθρωπο από το υπαρξιακό του τέλμα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα