Με συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου ανοίγει τη σεζόν το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Η έναρξη του χειμερινού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης θα γίνει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, με τη συναυλία του μεγάλου συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος θα διευθύνει τη μουσική παράσταση «5 λαϊκές μορφές με τρόπον εντόνως ερωτικόν», με εμβληματικά έργα των Μάρκου Βαμβακάρη, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και του ίδιου του μαέστρου.

Στις 31 Οκτωβρίου σειρά έχει η παράσταση «Αποχαιρετώντας τον Αγάθωνα:

Αβάντι Μαέστρο... Ρεμπέτικα», έναν συνδυασμό μουσικής (Γιώργος Ξηντάρης, Κατερίνα Τσιρίδου) και θεάτρου σκιών (Ηλίας Καρελλάς), η οποία αποτελεί φόρο τιμής στον αξέχαστο Αγάθωνα, καθώς ήταν η τελευταία παράσταση στην οποία συμμετείχε ο ίδιος.

Το πρώτο Σάββατο του Νοεμβρίου θα ακολουθήσει «Μια διαδρομή (Από τον ”Σκοτεινό έρωτα” στον ”Ερωτόκριτο”)», όπως τιτλοφορείται η συναυλία του Δημήτρη Μαραμή, ο οποίος θα παρουσιάσει στιγμές από την πορεία του, με τη συμμετοχή της MOYSA - Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και τραγουδιστών όπως η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, η Αγγελική Τουμπανάκη, η Ελένη Δημοπούλου και η Μέλα Γεροφώτη.

Η ενότητα «Ελληνική μουσική στο Μέγαρο» ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο με ένα αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη για τα 95χρονά του, μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» του ΥΠΠΟΑ. Το λιτό μουσικό σχήμα (πιάνο - κρουστά) πλαισιώνουν οι ερμηνευτές: Ρίτα Αντωνοπούλου, Θοδωρής Βουτσικάκης, Ζαχαρίας Καρούνης, Μπέττυ Χαρλαύτη.

Περίοπτη θέση στο πρόγραμμα του ΜΜΘ κατέχει το 4ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής, με τον επίκαιρο υπότιτλο «Musica medicina dolorum» («Η μουσική είναι φάρμακο για τις λύπες»).

«Θα ακολουθήσουμε πιστά τις υποδείξεις της πολιτείας ώστε να διασφαλίσουμε την υγειονομική προστασία των θεατών, των εργαζόμενων και των καλλιτεχνών. Καλούμε το κοινό να έρθει στις εκδηλώσεις του Μεγάρου, να απολαύσει τις μουσικές προτάσεις μας, να ψυχαγωγηθεί και να συμμετάσχει ξανά στη μυσταγωγία του ”ζωντανού” θεάματος», σημειώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΜΜΘ Βασίλης Γάκης.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Η Art Athina διαδικτυακά και δυναμικά με 55 γκαλερί στην ψηφιακή πλατφόρμα της Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε υπόσχεται το «Cold Case: History» Με «Μαντάμα Μπαττερφλάι» και 30% πληρότητα ανοίγει η ΕΛΣ τη σεζόν
Keywords
Τυχαία Θέματα