Με αιχμές κατά της κυβέρνησης η πρώτη ομιλία Κασσελάκη στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ - Τα νέα πρόσωπα

.

Καταιγιστικός ήταν στην πρώτη του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος αρχηγός του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης.

Με αιχμές και σκληρές εκφράσεις απέναντι στη ΝΔ αλλά με ενωτική διάθεση απέναντι σε αυτούς που τον αμφισβήτησαν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης είπε, «ήρθα να σας κοιτάξω στα μάτια να ενώσουμε όλοι μαζί τις διαδρομές

μας και να πείσουμε ότι αξίζουν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών το πιστεύουμε. Αυτό ας το κάνουμε, το αξίζουμε».

Όμως η αντάρτικη πλευρά του κόμματος δεν εμφανίστηκε με την ίδια πρόθεση καθώς απείχε με τον τρόπο της από την ψήφιση των προτάσεων που κατέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης για τις θέσεις κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εντέλει οι θέσεις ψηφίστηκαν από 28 βουλευτές ενώ 16 έριξαν λευκό.

,Τα «νέα» πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι: οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Διονύσης Καλαματιανός που θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Νέα γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα είναι η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ ο Γιώργος Τσίπρας, αναλαμβάνει διευθυντής της Κ.Ο.

Συντονιστής ΕΠΕΚΕ (συντονιστής των τομεαρχών) θα είναι ο Παύλος Πολάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο το πρωί θα ανακοινωθούν και οι τομεάρχες.

,

«Σας θέλω στο πλευρό μου»Ενωτικές ήταν οι περισσότερες αναφορές του κ. Κασσελάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη του ομιλία.

Σας θέλω στο πλευρό μου

«Θα είμαι στο πλευρό σας. Σας θέλω στο πλευρό μου», είπε ο κ. Κασελάκης, μιλώντας για πρώτη φορά στους βουλευτές του, τονίζοντας ότι τους έχει μεγάλη εμπιστοσύνη για το έργο που έχουν να παράξουν και τις πολιτικές που πρέπει να παράξουν μέσα στο Κοινοβούλιο, την ώρα, όπως είπε, που εκείνος θα κινείται μέσα στην κοινωνία.

Στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τους βουλευτές να δεσμευτούν μαζί με εκείνον ότι αγώνας θα είναι πάντα ενωτικός, συλλογικός, με αλληλεγγύη, όπως είπε, και δημοκρατικό ήθος. «Εμείς οι 48 απέναντι στους 158 άριστους», είπε ο κ. Κασσελάκης.

«Εμείς έχουμε χρέος να γίνουμε το πρότυπο της κοινωνίας. Και για να κάνουμε αυτό το πράγμα πραγματικότητα με τρία βήματα. Απλά πράγματα. Ενότητα, Πρόταση, Δράση. Η κοινωνία απαιτεί πολιτικές που απαντούν άμεσα και απλά, κατανοητά στις ανάγκες της», τόνισε.

Εξαπέλυσε επίθεση κατά των γαλάζιων βουλευτών και του κυρίου Μητσοτάκη, δηλώνοντας ότι μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας επέδειξαν «αλαζονεία, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια και ειρωνευόμενοι».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει ο εκφραστής του εθνικού συμφέροντος. Έχουμε αποδείξει, είπε, ότι ξέρουμε να βάζουμε κόκκινες γραμμές και έτσι και στα εθνικά μας θέματα «το κόκκινο αυτών των γραμμών δεν θα ξεθωριάσει καθόλου».

Πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜητσοτάκης: Χρειάζονται παραπάνω ευρωπαϊκοί πόροι για μεταναστευτικό και κλιματική κρίσηΡεύμα: Τι αλλάζει στα τιμολόγια από τον Ιανουάριο οπότε και λήγουν οι επιδοτήσειςΕΕ: Καταπέλτης ο Γιούνγκερ για την ένταξη της Ουκρανίας - Είναι διεφθαρμένη σε όλα τα επίπεδα
Keywords
Τυχαία Θέματα