Με 6,5 εκατ. πάγιο τίμημα και 180.000 ευρώ το χρόνο στην οικογένεια Μελισσανίδη το Ιππικό Κέντρο

ΤΟ ΙΠΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Ένα από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, 19 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, το 2004, προχωρά –επιτέλους- προς αξιοποίηση.

Οπως είχαμε γράψει σχετικά, στα τέλη Ιανουαρίου, υπήρξε μια και μοναδική προσφορά προς το ΤΑΙΠΕΔ, για την αξιοποίηση του πρώην Ολυμπιακού

Ιππικού Κέντρου Μαρκοπούλου Αττικής.

Η εταιρεία APLEKTON HOLDINGS CO. LIMITED, συμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, ύστερα από την αποσφράγιση της ανεξάρτητης αποτίμησης και την αποσφράγιση της δεσμευτικής προσφοράς, έγινε γνωστό ότι θα καταβάλει για την αξιοποίηση με μακροχρόνια μίσθωση 40 ετών, του ακινήτου, εφάπαξ 6.500.000 ευρώ και επιπλέον ετήσιο μίσθωμα 180.000 ευρώ, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται σε ετήσια βάση σύμφωνα με τον εκάστοτε δείκτη τιμών καταναλωτή.

Το προς αξιοποίηση ακίνητο έχει έκταση 589,5 στρέμματα και περιλαμβάνει κλειστές και ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, στην περιοχή Μερέντα, σε απόσταση 43 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας και 13 χιλιομέτρων από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Μέσω της μελέτης ΕΣΧΑΔΑ παρέχεται η δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου ως «Θεματικό Πάρκο-Αναψυχή», διατηρώντας σε τμήμα αυτού ως κυρίαρχη τη χρήση της αθλητικής ιππασίας και αναπτύσσοντας στο υπόλοιπο τμήμα αθλητικές και ήπιες εμπορικές και τουριστικές χρήσεις.

Θυμίζουμε ότι για το ακίνητο είχε επίσης προκηρυχθεί διαγωνισμός το 2014, ο οποίος κηρύχθηκε άγονος.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗ Aplekton Holdings έκανε τη μοναδική προσφορά για το Ολυμπιακό Ιππικό ΚέντροΣε λειτουργία το επικαιροποιημένο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS)H κορυφαία Πλατφόρμα Business4Extroversion με δωρεάν πλεονεκτήματα
Keywords
Τυχαία Θέματα