Μαξίμου: Η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και έχασε

«Η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της χώρας, και έχασε», υπογραμμίζει η κυβέρνηση διαπιστώνοντας την αλλαγή τακτικής της αντιπολίτευσης, η οποία υπαναχωρεί από το αίτημα για εκλογές. «Είναι προφανές ότι μετά την συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από το αίτημά της για εκλογές. Αποδεικνύεται ότι το αίτημα αυτό βασιζόταν αποκλειστικά στην προσδοκία
της ΝΔ, να μην υπάρξει συμφωνία, και κυρίως στο να επιβληθούν στην Ελλάδα πρόσθετα προληπτικά μέτρα», επισημαίνουν κυβερνητικοί κύκλοι, οι οποίοι θυμίζουν και την τελευταία ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή.

«Η ΝΔ επιδίωξε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης για να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, αδιαφορώντας για το τι συνέπειες θα είχε αυτό για τον ελληνικό λαό και αποφεύγοντας να πει ποια ήταν η δική της πολιτική πρόταση. Και σήμερα, η ΝΔ με ανώνυμες δηλώσεις στελεχών της σε ιστοσελίδες, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική αυτή απέτυχε», τονίζουν στην κυβέρνηση.

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται για τον μηχανισμό διόρθωσης («κόφτη»), επιτελείς του Μαξίμου υπενθυμίζουν ότι προβλέπεται στην συμφωνία του περασμένου Ιουλίου που ψήφισε η ΝΔ. όμως εισάγουν και ένα νέο στοιχείο στην επιχειρηματολογία τους: ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να χρειαστεί, καθώς η ελληνική οικονομία κινείται ήδη πάνω από τους προβλεπόμενους στόχους». Μόνο ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε προχθές στην Βουλή για αναγκαίες περικοπές δημόσιων δαπανών, χωρίς φυσικά να διευκρινίσει σε ποιες δαπάνες αναφέρεται, επισημαίνουν.

Αναδεικνύοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πια απομονωμένη κυβερνητικοί παράγοντες τονίζουν ότι στην χθεσινή συζήτηση που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, οι περισσότερες ευρωομάδες αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για την μείωση του χρέους, χαρακτηρίζοντας ως «παράλογες και ακραίες» τις απαιτήσεις του προηγούμενου διαστήματος για προληπτικά μέτρα. Μοναδική εξαίρεση, σημειώνουν με νόημα, ήταν ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, ο οποίος «αφιέρωσε την ομιλία του σε επιθέσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, υπερασπιζόμενος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής την πολιτική της ακραίας λιτότητας και των εξοντωτικών πλεονασμάτων που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συνυπογράψει, λειτουργώντας επί της ουσίας ως εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα