Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκινά νέα αστυνομική έρευνα στο σημείο όπου εξαφανίστηκε η μικρή το 2007
Η αστυνομία που ερευνά την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚαν θα πραγματοποιήσει νέες έρευνες κοντά στο θέρετρο διακοπών
Η 3χρονη εξαφανίστηκε από το κρεβάτι της ενώ έκανε διακοπές με την οικογένειά της στο θέρετρο Praia da Luz, στη νότια Πορτογαλία, στις 3 Μαΐου 2007. Από τότε τα ίχνη της έχουν χαθεί.
Οι αστυνομικοί που ενεργούν κατόπιν αιτήματος ενός Γερμανού εισαγγελέα θα πραγματοποιήσουν «ευρύ φάσμα» ερευνών αυτή την εβδομάδα στην περιοχή του Λάγος, στη νότια Πορτογαλία, ανέφερε ανακοίνωση της πορτογαλικής αστυνομίας.
Ο κύριος ύποπτος στην υπόθεση είναι ένας Γερμανός υπήκοος που ταυτοποιήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης ως Κρίστιαν Μπρούκνερ ο οποίος εκτίει σήμερα ποινή φυλάκισης επτά ετών στη Γερμανία για τον βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας στην Πορτογαλία το 2005.
Ερευνάται ως ύποπτος για φόνο στην υπόθεση ΜακΚάν, αλλά δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πέρασε πολλά χρόνια στην Πορτογαλία, μεταξύ άλλων και στην Praia da Luz, περίπου την εποχή της εξαφάνισης του κοριτσιού. Ο Μπρούκνερ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνισή της.
La policía volverá a buscar a Madeleine McCann donde fue vista por última vez en el Algarve https://t.co/PE1ILNaGFZ
— El Periódico (@elperiodico) June 2, 2025Οι εισαγγελείς στο Μπράουνσβαϊγκ της Γερμανίας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την έρευνα, δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα «δικαστικά μέτρα» που λαμβάνουν χώρα στην Πορτογαλία, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa. Ανέφεραν ότι τα μέτρα λαμβάνονται από τις πορτογαλικές αρχές με την υποστήριξη αξιωματικών της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της Γερμανίας.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας δήλωσε ότι «είναι ενήμερη για τις έρευνες που πραγματοποιεί η BKA (γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία) στην Πορτογαλία στο πλαίσιο της έρευνάς της για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν».
″Η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν είναι παρούσα στις έρευνες, θα υποστηρίξουμε τους διεθνείς συναδέλφους μας όπου είναι απαραίτητο”, πρόσθεσε η δύναμη, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η υπόθεση ΜακΚαν συγκέντρωσε παγκόσμιο ενδιαφέρον για αρκετά χρόνια, με αναφορές για θεάσεις της να εκτείνονται μέχρι την Αυστραλία, καθώς και βιβλία και τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ για την εξαφάνισή της.
Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά, οι ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και τη Γερμανία εξακολουθούν να συνθέτουν τα κομμάτια του παζλ σχετικά με τι συνέβη τη νύχτα που εξαφανίστηκε. Βρισκόταν στο ίδιο δωμάτιο με τον αδελφό και την αδελφή της - δίδυμα 2 ετών - ενώ οι γονείς τους, Kέιτ και Τζέρι, δειπνούσαν με φίλους σε κοντινό εστιατόριο.
Η τελευταία φορά που η αστυνομία επανέλαβε τις έρευνες για την υπόθεση ήταν το 2023, όταν οι ντετέκτιβ από τις τρεις χώρες συμμετείχαν σε μια επιχείρηση έρευνας κοντά σε ένα φράγμα και μια δεξαμενή περίπου 50 χιλιόμετρα από το θέρετρο Praia da Luz.
Η οικογένεια της Μαντλίν γιόρτασε την 18η επέτειο από την εξαφάνισή της τον περασμένο μήνα και εξέφρασε την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει τις έρευνες.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο φως επιστολές του Κρίστιαν Μπρούκνερ: «Ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ σκότωσα τη Μαντλίν, δεν το έκανα»Μαντλίν ΜακΚαν: Νεαρή από την Πολωνία ισχυρίζεται ότι είναι το εξαφανισμένο κορίτσι- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ράνια Τζίμα: «Ποιος παίρνει την ευθύνη αν δεν γίνει συνάντηση Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού με Βρούτση»
- Δικογραφία της ΕΛΑΣ σε βάρος του Δ. Γιαννακόπουλου: Σε εξέλιξη έρευνες για συλλήψεις
- «Στον αέρα» το πρωτάθλημα μετά την άρνηση Αγγελόπουλων και Γιαννακόπουλου στην πρόσκληση Βρούτση – «Θα τους περιμένω ως τις 15:00, αλλιώς οριστική διακοπή»
- Ιταλία: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο δάσκαλος που έγραψε την ανάρτηση κατά της κόρης της Τζόρτζια Μελόνι
- Όμιλος Βαφειά: Στόλος 97 πλοίων, περιουσιακά στοιχεία $2,5 δισ. και μηδενικός δανεισμός
- Δέσποινα Γιαννακοπούλου: «Επιχείρησαν να με εξευτελίσουν επειδή είμαι κόρη του Γιαννακόπουλου»
- Αντέδρασε η Ματθίλδη Μαγγίρα: «Ιδιοκτησία της Αλεξίου είναι τα σμυρναίικα; Δεν μπορώ να ασχοληθώ με αηδίες!»
- Κάηκε ολοσχερώς διαμέρισμα στον Κολωνό
- Οι Τούρκοι μαφιόζοι τσακώθηκαν μεταξύ τους μετά τους πυροβολισμούς κατά πρακτόρων της ΕΥΠ
- Βάλτε δύο μπαλάκια του τένις στο πλυντήριο - Το πιο εύκολο κόλπο
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece

- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Μαντλίν ΜακΚαν: Ξεκινά νέα αστυνομική έρευνα στο σημείο όπου εξαφανίστηκε η μικρή το 2007
- ΑΑΔΕ: Προθεσμία 30 ημερών σε μισθωτές και συνιδιοκτήτες για την αποδοχή των μισθωτηρίων
- Προς διακοπή το πρωτάθλημα μπάσκετ: Δεν πάνε στη συνάντηση με Βρούτση Αγγελόπουλοι- Γιαννακόπουλος
- Κύκλωμα ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέοι οι δύο από τους επτά κατηγορούμενος για τις παράνομες συνταγογραφήσεις
- Επιστολή Βρούτση προς ιδιοκτήτες Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού: «Δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή»
- Δέσποινα Γιαννακοπούλου: Επιχείρησαν να με εξευτελίσουν επειδή είμαι κόρη του Γιαννακόπουλου
- Δίκη Novartis - Στουρνάρας: Οι μάρτυρες ηταν υποκινούμενοι για να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ το τραπεζικό σύστημα
- Γάζα: Πέθανε ο γιατρός που έχασε 9 από τα 10 παιδιά του σε βομβαρδισμό ισραηλινών
- Ρωσία–Ουκρανία: Ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Θεσσαλονίκη: Μνημείο για τον Άλκη Καμπανό σε αυλή νηπιαγωγείου στη Χαριλάου
- Γκρεμίζει και την συμμαχία Ελλάδος – Αιγύπτου ο «προφήτης πρωθυπουργός»!
- Η Αριάνα Γκράντε αναμένεται να συμμετάσχει στην τέταρτη ταινία του «Meet the Parents»
- Στην Αλεξάνδρεια πάει ο Ανδρουλάκης
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συκοφαντεί την πανεπιστημιακή κοινότητα για επικοινωνιακή εκμετάλλευση
- Οι ΗΠΑ δίνουν το «πράσινο φως» στη Συρία για την ένταξη των πρώην τζιχαντιστών στον εθνικό στρατό
- Η Ρωσία ζητά… εκλογές στην Ουκρανία πριν την ειρηνευτική συμφωνία: Η λίστα των αιτημάτων της Μόσχας
- Κάηκε ολοσχερώς διαμέρισμα στον Κολωνό
- Ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος στη Νότια Γαλιλαία
- Προθεσμία 30 ημερών σε μισθωτές – συνιδιοκτήτες για αποδοχή μισθωτηρίων