Μακελειό στο Μέιν: Ενοπλος έσπειρε τον θάνατο με ημιαυτόματο - 18 νεκροί και 13 τραυματίες

Πολύνεκρη τυφλή επίθεση με τουλάχιστον 18 νεκρούς και 13 τραυματίες από ένοπλο που έσπειρε τον τρόμο σε τρεις διαφορετικές περιοχές στην πόλη Λιούιστον στο Μέιν, προκαλεί για μια ακόμη φορά τρόμο στις ΗΠΑ

Ο δράστης που είναι οπλισμένος με ημιαυτόματο όπλο παραμένει ασύλληπτος αναγκάζοντας τις αρχές να δώσουν εντολή στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και εάν έχουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Τα δε σχολεία

της πόλης σήμερα παραμένουν κλειστά καθώς είναι σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψή του με την συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών. 

Η τοπική αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφία του δράστη, στην οποία εικονίζεται με καστανόχρωμο χούντι, σκούρο μπλε παντελόνι κάργκο και με τουφέκι εφοδιασμένο με σκοπευτικό στα χέρια, έτοιμο να ρίξει.

Αναφέρουν πως έχει αναγνωριστεί και ονομάζεται Ρόμπερτ Καρντ, ηλικίας 40 ετών. «Θεωρείται οπλισμένος και επικίνδυνος». 

Σε δήλωση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS), αναφέρεται ότι στο ανθρωποκυνηγητό συμμετέχουν αστυνομικοί από ομοσπονδιακές υπηρεσίες, καθώς και πολιτειακοί και τοπικοί εταίροι.

Αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως πρόκειται για πιστοποιημένο εκπαιδευτή πυροβόλων όπλων και μέλος των Εφέδρων του Στρατού των ΗΠΑ ενώ φέρεται να είχε νοσηλευτεί σε μια μονάδα ψυχικής υγείας το καλοκαίρι και να πήρε εξιτήριο μετά από δύο εβδομάδες παραμονής σε αυτή.

Αξιωματικοί της αστυνομίας φέρουν τουφέκια έξω από το Central Maine Medical Center κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης ενεργού πυροβολισμού, στο Lewiston, Maine, Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023.

Το σχετικό έγγραφο που μοιράστηκε σε αξιωματούχους των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, ανέφερε ότι ο Καρντ είχε εισαχθεί σε κέντρο ψυχικής υγείας για δύο εβδομάδες το καλοκαίρι του 2023. Δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τη θεραπεία ή την κατάστασή του, αλλά ανέφερε ότι ο Καρντ έλεγε ότι ”άκουγε φωνές και απειλές για πυροβολισμούς” στη στρατιωτική βάση.

Οι αρχές εντόπισαν το όχημα που οδηγούσε, ένα λευκό Subaru Outback με μαύρο μπροστινό προφυλακτήρα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση για τα κίνητρά του. 

Η εντολή προς τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να παραμείνουν στο εσωτερικό και εκτός των δρόμων της πόλης των 37.000 κατοίκων επεκτάθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Λιούιστον στη Λισαβόνα, περίπου 13 χιλιόμετρα μακριά, αφού εκεί βρέθηκε ένα ”όχημα ενδιαφέροντος”, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η κυβερνήτης Τζάνετ Μιλς εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επανέλαβε τις οδηγίες προς τους ανθρώπους να προφυλαχθούν. Είπε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση και ότι θα παραμείνει σε στενή επαφή με τους αξιωματούχους της δημόσιας ασφάλειας.

#Breaking: Footage shows the aftermath of the mass shooting in #Lewiston, Maine.
Video is reportedly from the Walmart distribution center location

Keywords
Τυχαία Θέματα