Μαϊάμι: Μεγαλώνει ο απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση κτιρίου

Πέντε ημέρες μετά την κατάρρευση ενός κτιρίου κοντά στο Μαϊάμι, ο απολογισμός αυξήθηκε στους 10 νεκρούς, όπως ανακοίνωσε την Δευτέρα η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντάντε, την ώρα που 151 άνθρωποι εξακολουθούν και αγνοούνται.

«Σήμερα το πρωί, βρήκαμε μία ακόμη σορό. Ο απολογισμός ανέρχεται πλέον στους 10» νεκρούς, δήλωσε η Ντανιέλα Λεβίν Κάβα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, κάνοντας λόγο για 151 αγνοούμενους.

Τα σωστικά συνεργεία χρησιμοποιούν γερανούς, σκύλους και υπέρυθρες σαρώσεις καθώς αναζητούν για σημάδια ζωής ανάμεσα στα ερείπια,

ελπίζοντας ότι ίσως έχουν σχηματιστεί θύλακες αέρα στα συντρίμμια που θα μπορούσαν να κρατήσουν μερικούς ανθρώπους ζωντανούς.

Οι διασώστες εξακολουθούν να πιστεύουν ότι επιζώντες μπορεί να βρίσκονται ακόμη στα χαλάσματα, αν και δεν έχουν καταφέρει να ανασύρουν κανέναν ζωντανό μετά τις πρώτες ώρες της τραωδίας.

«Θα συνεχίσουμε και θα εργαζόμαστε ασταμάτητα για να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανές επιλογές στην αναζήτησή μας», δήλωσε Ντανιέλα Λεβίν Κάβα. «Η αναζήτηση και διάσωση συνεχίζεται».

Ο απολογισμός των νεκρών θεωρείται βέβαιο πως θα αυξηθεί και η δήμαρχος παραδέχθηκε πως ο αριθμός των θυμάτων είναι «ρευστός».

Τα αίτια της κατάρρευσης στο Σερφσάιντ, κοντά στο Μαϊάμι, παραμένουν υπό έρευνα.

Η δήμαρχος του Μαϊάμι-Ντέιντ υποσχέθηκε πως οι αξιωματούχοι θα «βρουν την άκρη» γιατί το κτίριο κατέρρευσε, όμως υπογράμμισε πως προτεραιότητα αυτή τη στιγμή έχουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση επιζώντων.

Η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει 8 θύματα, μεταξύ αυτών ένα ζευγάρι που ήταν μαζί για σχεδόν 60 χρόνια και μια μητέρα, ο έφηβος γιος της οποίας είναι ένας από τους λίγους επιζώντες.

(Με πληροφορίες από Reuters, Associated Press)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΑντρας με Αλτσχάιμερ ξέχασε ότι ήταν παντρεμένος και ερωτεύτηκε ξανά τη γυναίκα τουΟ Γιαν Φαμπρ παραπέμπεται σε δίκη για σεξουαλική παρενόχληση συνεργατώνΓερμανία: Δύο τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στην Ερφούρτη
Keywords
Τυχαία Θέματα