Μάχη με τις φλόγες σε Χαλκίδα και Αγιο Ορος

Φωτογραφία αρχείου.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 13.00 το μεσημέρι στο Άγιον Ορος

Η φωτιά ξεκίνησε από έναν ελαιώνα ανάμεσα στις Μονές Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ δεν απειλούνται περιοχές με πληθυσμό ή εγκαταστάσεις.

Επιτόπου επιχειρούν 115 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι το τελευταίο φως

της ημέρας επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

#Πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον της μόνης Δοχειαρίου στο Άγιο Όρος. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 6, 2022

Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Καλογρίτσα, κοντά στην πόλη της Χαλκίδας. Η φωτιά καίει σε δασική έκταση πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας, χωρίς να απειλείται. Στην περιοχή επικρατούν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστκές δυνάμεις περιόρισαν την καταστροφική πορεία της πυρκαγιάς και πλέον έχει απομείνει ένα μέτωπο προς τη Νέα Λάμψακο, στο οποίο επιχειρεί το σύνολο των μέσων.

Στα 2 από τα 3 μέτωπα της φωτιάς, επίγειες και εναέριες δυνάμεις έχουν κυκλώσει τις φλόγες και αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται περισσότερο με τις αναζωπυρώσεις περιμετρικά, ενώ 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη συνεχίζουν τις πτήσεις στα κρίσιμα σημεία των μετώπων.

Στο σημείο έχουν φτάσει δασοκομάντος της πυροσβεστικής αλλά και πυροσβέστες με επίγεια μέσα, ενώ συνεχίζουν τις ρίψεις τους τα ελικόπτερα και τα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής που είναι στην πρώτη γραμμή, «αν περιοριστεί η φωτιά σε εκείνο το σημείο, δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες για να την ελέγξουμε στη συνέχεια».

Τέλος, αρχίζει και καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τους καπνούς μέσα στην πόλη της Χαλκίδας και την παραλιακή ζώνη.

#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην Καλογρίτσα Χαλκίδας.Επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα και 2 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 6, 2022

Εν τω μεταξύ, οριοθετήθηκε, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  το πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλική, του δήμου Σπάρτης, στη Λακωνία.

Πάντως, στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις που μπορεί να εκδηλωθούν.

Αμεσα οριοθετήθηκε από τις δυνάμεις πυρόσβεσης και η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου, στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 57 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τις περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

57 δασικές #πυρκαγιές

Keywords
Τυχαία Θέματα