Λέσβος: Μεγάλη φωτιά στη Μόρια με τους 12.000 πρόσφυγες - Άγνωστο εάν υπάρχουν θύματα

Σε μια τεράστια πύρινη κόλαση μετατράπηκε η «ζούγκλα» της Μόριας που επεκτάθηκε και στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων στη Λέσβο που επίσης παραδόθηκε στις φλόγες τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Χιλιάδες πρόσφυγες εγκατέλειψαν τη δομή και κινήθηκαν προς τα βουνά, τους επαρχιακούς δρόμους, σε γειτονικές περιοχές και κάποιοι προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς την πόλη του νησιού, ανεπιτυχώς. Άγνωστο παραμένει εάν υπήρξαν θύματα.

Οι φλόγες στη Μόρια, που φαίνεται να έχει καταστρέψει μεγάλο μέρος του καταυλισμού, όπως ανέφερε ο Γ.Γ Υποδοχής Αιτούντων ’Ασυλο

του υπουργείου Μετανάστευσης, Μάνος Λογοθέτης που μετέβη στο νησί, βάζουν φωτιά και στην ίδια τη διαχείριση του προσφυγικού αφού εκεί ζούσαν περί τα 12.000 με 13.000 άτομα- τόσο στην βασική εγκατάσταση όσο και στον απαράδεκτο καταυλισμό που με τον καιρό διαμορφώθηκε πέραν αυτών.

Τα αποκαϊδια της Μόριας και οι χιλιάδες άστεγοι πρόσφυγες στη μέση του δρόμου - Εικόνες από τη ΛέσβοΔιμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα στη Λέσβο, μετά τη φωτιά στη ΜόριαΚυβερνητικό κλιμάκιο στη Μυτιλήνη. Σχοινάς: Η Κομισιόν έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα

Νατη η ντροπή μας, να η κατάντια μας.#μορια#Moria#refugeesgr#RefugeesWelcomepic.twitter.com/2R4FTtquoZ

— Paggio ☭
Keywords
Τυχαία Θέματα