Λανγκ Λανγκ: Ένας πιανίστας στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

(AP Photo/Marco Ugarte)

«Όταν ήμουν μικρό αγόρι, έμαθα ότι η μουσική μας ενώνει. Ανεξάρτητα από το πόσο διαφορετικοί μπορεί να φαινόμαστε εξωτερικά, εμπνεόμαστε και θεραπευόμαστε από τη μουσική. Δεν έχει σημασία αν κάποιος μεγάλωσε στο Πεκίνο ή στη Βοστώνη, το κοινό σημείο είναι η μουσική. Μας θυμίζει ότι τελικά δεν είμαστε και τόσο διαφορετικοί».

Μιλώντας για τη δύναμη της μουσικής να ενώνει ανθρώπους και πολιτισμούς άρχισε την ομιλία του ο διάσημος Κινέζος κλασικός πιανίστας Λανγκ Λανγκ στην τελετή απονομής αστεριού στη Λεωφόρο της Δόξας

στο Χόλιγουντ στην κατηγορία live performance.

Ο ηλικίας 41 ετών μουσικός τιμήθηκε με το 2.778ο αστέρι και έγινε ο πρώτος Ασιάτης πιανίστας που αποκτά το δικό του αστέρι στο Walk of Fame.

«Το να αποκτάς ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ είναι απίστευτο, είναι το μεγαλύτερο όνειρο που μπορείς να έχεις στον κόσμο» είπε.

Ο Λανγκ Λανγκ, ένας από τους καλύτερους κλασικούς πιανίστες της γενιάς του, έχει δώσει συναυλίες παρουσία προσώπων όπως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ τα άλμπουμ του έχουν κάνει εκατομμύρια πωλήσεις κατακτώντας κορυφαίες θέσεις στα charts της κλασικής μουσικής.

«Η μουσική με έφερε εδώ σήμερα. Και η μουσική με έκανε να αρχίσω να παίζω στην πόλη μου» είπε ο Λανγκ.

Γεννήθηκε στη Σενγιάνγκ, στη βορειοανατολική Κίνα και η πορεία του στο πιάνο ξεκίνησε όταν ήταν μόλις δύο ετών. Ο Λανγκ δηλώνει ότι εμπνεύστηκε από τα κινούμενα σχέδια όταν είδε το «The Cat Concerto» σε ένα επεισόδιο της σειράς «Τομ και Τζέρι».

Στα εννέα του χρόνια θεωρήθηκε παιδί - θαύμα και εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ με τον πατέρα του το 1997 για να συνεχίσει τη μουσική του καριέρα.

Throwback to my public performance at St Pancras International station in London with Gina Alice❤️

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λανγκ Λανγκ, Λεωφόρο, Δόξας, Χόλιγουντ,langk langk, leoforo, doxas, choligount