Κυρίτσης: «Να υπάρξει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης του ευρώ»

Μετά τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη και ο βουλευτής, Γιώργος Κυρίτσης, συζητά το ενδεχόμενο να μην έχουμε ως νόμισμα το ευρώ.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε την ανάγκη σχεδίου για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης διάλυσης της Ευρωζώνης, στον απόηχο της εκλογής Τραμπ.

Ο κ. Κυρίτσης, επικαλούμενος τις δηλώσεις του νέου πρέσβη των ΗΠΑ
στην ΕΕ ότι «το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών» και ότι «θα σόρταρε στο ευρώ», σημείωσε ότι η ΤτΕ οφείλει να έχει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης.

«Θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο… θέλω να ελπίζω ότι η ΤτΕ έχει σχέδιο, θα ήταν ασύγγνωστη αμέλεια αν δεν έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να εξετάζουμε όλα τα σενάρια για το τι πρόκειται να γίνει στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Μακάρι να καταλάβει η ευρωπαϊκή ηγεσία ότι δεν πρέπει να εξαρτάται από τους γερμανούς συνταξιούχους, παρατήρησε ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Μάλτας.

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο Grexit, ο βουλευτής τόνισε ότι «το να βγεις από το ένα νόμισμα είναι πιο σύνθετο θέμα, είναι και πολιτικό θέμα, και αν βγεις πρέπει να ξέρεις αν διαμορφώνεται άλλο σύστημα ασφαλείας».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα