Κορυφώνονται οι διεργασίες στις Βρυξέλλες. Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Τουλάχιστον «αμήχανο» είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες τόσο εξαιτίας της πίεσης του χρόνου που υπάρχει, τις διαφορετικές προσεγγίσεις που διατυπώνουν οι θεσμοί- στα παρά πέντε της συνεδρίασης Eurogroup επί της ελληνικής πρότασης- αλλά κυρίως μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.

Λίγη ώρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρήσει για Βρυξέλλες
για τη συνάντηση με τον διοικητή της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, προέβη σε μια σκληρή δήλωση, στοχοποιώντας, όπως ερμηνεύτηκε, το ΔΝΤ. Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στην επιμονή «συγκεκριμένων θεσμών» να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα και σχολίασε: «Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά!
Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα».

Στο μεταξύ, σημειώνεται ότι η ΕΚΤ προχώρησε σε νέα αύξηση του ορίου χρηματοδότησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσω του ELA, κατόπιν αιτήματος της ΤτΕ ενώ στις 20:00 θα αρχίσει το έκτακτο Eurogroup.

Παρακολουθήστε ζωντανά τις εξελίξεις υπό τη μορφή liveblog

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα