Κορονοϊός: Το θαύμα στην Ιταλία κράτησε δυο μέρες - Οι νεκροί σε ημερήσια βάση ξεπερνούν αυτούς στην Κίνα

Θαύμα που κράτησε μόνο δύο μέρες αποδείχθηκε η μικρή υποχώρηση του αριθμού των νεκρών και των κρουσμάτων στην Ιταλία αφού το τελευταίο 24ωρο απέδειξε πως η εικόνα των δύο προηγούμενων ημερών δεν σήμαινε και ένδειξη υποχώρησης της εξάπλωσης το κορονοϊού. Μάλιστα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ότι τα μέτρα περιορισμού που έχουν ληφθεί εδώ και μία εβδομάδα στην Ιταλία θα παραταθούν και μετά την 3η Απριλίου.

Στη γείτονα χώρα καταρρίφθηκαν δυστυχώς ξανά όλα τα αρνητικά ρεκόρ αφού οι αριθμοί που αφορούν νέους θανάτους και νέα

κρούσματα κατέρριψαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ βυθίζοντας τους Ιταλούς ξανά στην απόγνωση.

Για να γίνει πιο αντιληπτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ιταλία αρκεί κανείς να συγκρίνει τον αριθμό των καταγραμμένων νεκρών σε ημερήσια βάση στην Ιταλία και στην Κίνα την περίοδο της μεγάλης έξαρσης με τη βοήθεια τουWorldMeters που ενσωματώνει σε πραγματικό χρόνο κάθε νέα εξέλιξη. Αν και η Κίνα λοιπόν, το αποκορύφωμα της επιδημίας στη χώρα ανέφερε πολλαπλάσιο αριθμό κρουσμάτων σε ημερήσια βάση ο αριθμός των νεκρών ήταν μικρότερος. Στις 23 Φεβρουαρίου η χώρα ανέφερε των υψηλότερο αριθμό νεκρών, δηλαδή 150. Η Ιταλία ξεπερνά καθημερινά αυτό τον αριθμό από τις 10 Μαρτίου. Με αποκορύφωμα την Τετάρτη που ανέφερε 475.

Την ίδια στιγμή μάλιστα και άλλες χώρες, ευρωπαϊκές αλλά και η Νότια Κορέα, εμφανίζουν σημαντικές αυξήσεις στον αριθμό των νέων καταγεγραμμένων νεκρών και ασθενών γεγονός που δείχνει πως οι πιο δύσκολες μέρες είναι ακόμη μπροστά μας.

Ο δε γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε πως πως πλέον ″Ο κορονοϊός αυτός συνιστά μια πρωτόγνωρη απειλή. Αλλά αυτό είναι και μια πρωτόγνωρη ευκαιρία να συσπειρωθούμε εναντίον ενός κοινού εχθρού, ενός εχθρού της ανθρωπότητας”. Η δήλωση ήρθε μετά την είδηση πως τα κρούσματα την Τετάρτη ξεπέρασα, σε παγκόσμιο επίπεδο, τα 200.000.

Ο κορονοϊός πλέον έχει εξαπλωθεί πλέον σε 176 χώρες και ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 8.979, των καταγεγραμμένων κρουσμάτων σε 219.351 ενώ 85.749 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Η καλή είδηση τη ημέρας έρχεται και πάλι από την Κίνα καθώς δεν καταγράφηκε κανένα νέο εγχώριο κρούσμα, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τα τέλη Δεκεμβρίου που ξέσπασε η επιδημία. Βέβαια οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 34 άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από τον ιό έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Συνολικά στην Κίνα έχουν καταγραφεί 3.245 θάνατοι, 80.928 κρούσματα και 70.420 άνθρωποι έχουν πλέον αναρρώσει.

Απέτυχε η πρώτη κλινική δοκιμή της ελπιδοφόρας θεραπείας για τον κορονοϊοΔεκατρείς πρωτόγνωρες εικόνες από όλο τον πλανήτη αποτυπώνουν το «τέλος» των ανθρώπινων επαφών

Ιταλία

Νέα μεγάλη αύξηση - ρεκόρ καταγράφηκε την Τετάρτη στον αριθμό των νεκρών και νέων κρουσμάτων αφού οι αρχές ανέφεραν 475 θανάτους και 4.207 νέους επιβεβαιωμένους ασθενείς.

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι αναφορές πως οι αριθμοί είναι σημαντικά μεγαλύτεροι με πληροφορίες μάλιστα να κάνουν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών σε γηροκομεία, κυρίως στη Βόρεια Ιταλία που είναι και η βασικότερη εστία εξάπλωση του κορονοϊού.

Την ίδια στιγμή σοκάρουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica από το Μπεργκάμο της Λομβαρδίας όπου ένα ατελείωτο κονβόι με φορτηγά το στρατού μεταφέρει δια μέσω της πόλης τα φέρετρα νεκρών σε αποτεφρωτήρια σε άλλες περιοχές αφού δεν υπήρχε πλέον χώρος για ταφές στα νεκροταφεία.

Σύνολο: 2.978 νεκροί, 35.713 ασθενείς.

Η εικόνα από την Ιταλία που θα μας στοιχειώσει:Ατελείωτο κονβόι φορτηγών του στρατού μεταφέρει νεκρούςΙράν

Επίσης αναφέρθηκε αύξηση των νέων θανάτων την Τετάρτη καθώς ανήλθαν σε 147 ενώ ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων την ίδια μέρα έφτασε τα 1.192.

Σύνολο: 1.136 νεκροί, 17.361 ασθενείς.

Ισπανία

Η χώρα βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση παγκοσμίως (πάντα εξαιρουμέ

νης της Κίνας), σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ασθενών και των νεκρών. Μόνο το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 2.943 - αριθμός ρεκόρ μέχρι σήμερα- και 105 θάνατοι.

Σύνολο: 638 νεκροί, 14.769 ασθενείς.

Οι χώρες που κάνουν την καλύτερη -και την χειρότερη- δουλειά εναντίον του κορονοϊούΕρευνητές του Πολυτεχνείου δημιούργησαν διαδικτυακή πλατφόρμα χαρτογράφησης της εξέλιξης του κορονοϊούΓερμανία

Μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων και στην Γερμανία που έφτασαν τα 2.960 την Τετάρτη, αποτελώντας νέο αριθμό ρεκόρ για τη χώρα. Ωστόσο, οι θάνατοι φαίνεται να συγκρατούνται σε χαμηλό αριθμό και αναφέρθηκαν μόνο δύο νέοι.

Σύνολο: 28 νεκροί, 12.327 ασθενείς.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας που αποδίδει η γερμανική κυβέρνηση στην κατάσταση ήταν το τηλεοπτικό διάγγελμα της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ – το πρώτο της 15ετους θητείας της. Στην ομιλία ανέφερε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η χώρα και ο πλανήτης μετά τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο και απηύθυνε δραματική έκκληση: «Είναι σοβαρό, πάρτε το σοβαρά!» ενώ η Γερμανία κατεβάζει σταδιακά τα «ρολά» απ’ άκρη σ’ άκρη.

ΗΠΑ

Ανοδική πορεία θανάτων και κρουσμάτων. Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 41 και 2.848 αντίστοιχα που είναι και οι υψηλότεροι αριθμοί που έχουν αναφερθεί σε ημερήσια βάση στη χώρα. Τα περισσότερα κρούσματα αλλά και θάνατοι καταγράφονται σε Νέα Υόρκη, Ουάσιγκτον και Καλιφόρνια.

Σημειώνεται πως οι μισοί και πλέον θάνατοι που έχουν καταγραφεί στην Ουάσιγκτον συνδέονται με τον οίκο ευγηρίας Life Care του Κέρκλαντ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον 35 φιλοξενούμεοι έχασαν τη ζωή τους αφού κόλλησαν, όπως εκτιμάται, τον ιό από μέλη του προσωπικού που συνέχιζαν να πηγαίνουν στη δουλειά ενώ είχαν παρουσιάσει συμπτώματα. Η εξάπλωση διευκολύνθηκε επίσης από την απουσία εξοπλισμού προστασίας, την έλλειψη ενημέρωσης και τον καθυστερημένο εντοπισμό του κορονοϊού, ο οποίος μαινόταν ήδη επί εβδομάδες στην Ασία, κατά την έκθεση των CDC.

Στους ασθενείς περιλαμβάνεται πλέον και πολιτικά πρόσωπα όπως ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάριο Ντίας-Μπαλάρτ από τη Φλόριντα και ο 45χρονος Δημοκρατικός βουλευτής από τη Γιούτα Μπεν ΜακΆνταμς.

Στο μεταξύ ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις για τον μεγάλο αριθμό των αστέγων. Μόνο στην Καλιφόρνια εκτιμάται πως μπορεί να προσβληθούν ακόμη και 60.000 τις επόμενες εβδομάδες. Το ποσοστό νοσηλείας όσων προσβάλλονται από την covid-19 είναι περίπου 20%, δημιουργώντας ανάγκη για επιπλέον κλίνες στα νοσοκομεία, ενώ αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, σύντομα το υγειονομικό σύστημα θα δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στις ανάγκες.

Σύνολο: 155 νεκροί, 9.464 ασθενείς.

Γαλλία

Μεγάλη αύξηση στο αριθμό των νέων θανάτων που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη αφού ανήλθαν σε 89 ενώ καταγράφηκε και ρεκόρ νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 1.404.

Σύνολο: 264 νεκροί, 9.134 ασθενείς.

Νότια Κορέα

Οι αρχές ανακοίνωσαν αλματώδη αύξηση των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, γεγονός που αντέστρεψε την τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης που καταγραφόταν τις τελευταίες ημέρες.

Αιτία μια νέα μεγάλη εστία μόλυνσηςσε οίκο ευγηρίας στην πόλη Ντέγκου, επίκεντρο της κρίσης.

Σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), εντοπίστηκαν 152 νέα κρούσματα. Τα 97 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ντέγκου, τα 74 στον οίκο ευγηρίας. Επίσης αναφέρθηκαν επτά νέοι θάνατοι.

Ο εντοπισμός της νέας εστίας ώθησε τις αρχές της μεγαλούπολης των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων να αρχίσουν εκτενείς ελέγχους σε άλλους οίκους ευγηρίας, όπου ζουν ή εργάζονται πάνω από 33.000 άνθρωποι, τρόφιμοι και προσωπικό.

Σύνολο: 91 νεκροί, 8.565 ασθενείς.

Οι ηρωϊκοί της καραντίνας: Οι εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊόΕλληνίδες φοιτήτριες στη Γαλλία εξηγούν πώς βιώνουν την πανδημία σε μια ξένη χώραΗνωμένο Βασίλειο

Ρεκόρ νέων θανάτων και κρουσμάτων στη χώρα το τελευταίο 24ωρο καθώς ανήλθαν σε 33 και 676 αντίστοιχα.

Έως και 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο έχουν κλείσει προκειμένου να αποφεύγονται οι μη απαραίτητες μετακινήσεις, νυχτερινά δρομολόγια κάποιων γραμμών του μετρό αναστέλλονται για τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ενώ θα περιοριστούν και τα δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούν τη σύνδεση με σταθμούς μετρό.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει στο κοινοβούλιο ένα έκτακτο νομοσχέδιο που θα δίνει στα αρχές ειδικές εξουσίες για διάστημα έως και δύο ετών, όπως το να συλλαμβάνουν και να θέτουν σε καραντίνα άτομα προκειμένου να προστατεύσουν τη δημόσια υγεία. Παράλληλα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ζήτησε να καταρτιστεί σχέδιο για την αναστολή της λειτουργίας επιχειρήσεων, μείωση των δρομολογίων των δημόσιων συγκοινωνιών και περιορισμό των συγκεντρώσεων.

Σύνολο: 104 νεκροί, 2.626 ασθενείς.

Αυστρία

Ολόκληρη η επαρχία του Τιρόλο και οι περίπου 750.000 κάτοικοί της τέθηκαν σε καραντίνα την Τετάρτη καθώς η περιοχή έχει μετατραπεί σε σημαντική εστία εξάπλωσης του ιού.

Στο Τιρόλο καταγράφονται 474 κρούσματα από τα συνολικά 1.646 στη χώρα (πέντε θάνατοι). Οι περιφερειακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θέτουν σε καραντίνα όλες, και τις «279 κοινότητες του Τιρόλο» πράγμα που σημαίνει πως οι κάτοικοί δεν θα πρέπει, εκτός εάν υπάρχει επείγουσα ανάγκη, να τις εγκαταλείπουν.

Σε ένα από τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, στην κοινότητα Ισγκλ, μολύνθηκαν πολλοί τουρίστες από τις αρχές Μαρτίου, γεγονός που προκάλεσε σκληρές επικρίσεις για την αντίδραση των τοπικών αρχών.

Ο ιός εξαπλώθηκε από πολλούς σκιέρ που επέστρεψαν στις πατρίδες τους αφού έκαναν εκεί τις διακοπές τους. Στη Δανία και στη Νορβηγία, καταγράφονται εκατοντάδες κρούσματα που συνδέονται με το Τιρόλο. Από αυτή την εστία έφυγαν επίσης άνθρωποι που είχαν μολυνθεί προς τη Σουηδία, την Ισλανδία, τη Γερμανία, ακόμη και τον Καναδά.

Σύνολο: 4 νεκροί, 1.646 ασθενείς.

Ρωσία

Οι αρχές ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο και πρόκειται για μία 79χρονη γυναίκα με υποκείμενα νοσήματα η οποία κατέληξε σε νοσοκομείο της Μόσχας.

Σύνολο: 1 νεκρός, 147 ασθενείς.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ Ημερολόγιον Πανδημίας: Ο Εφιάλτης στο Σπίτι με τις Πυζάμες Έρευνα: Μέχρι και ημέρες επιβιώνει σε κάποιες επιφάνειες ο κορονοϊός- όμως άλλες είναι «αφιλόξενες»
Keywords
κορονοϊός, ημερησια, ιταλια, κινα, θαυμα, νεκροι, νέα, κορεα, μερκελ, life, μπεν, γαλλια, μετρο, συγκοινωνιες, σημαίνει, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, κρουσματα σημερα, ξανα, χιονοδρομικα, χωρες, γερμανια, γηροκομεια, γυναικα, δανια, δουλεια, εικονες, ιος, ισλανδια, λονδινο, σουηδια, τα νεα, υγεια, φωτογραφιες, αυξηση, ασια, εβδομαδες, βοηθεια, βορεια, βρισκεται, γεγονος, γινει, γειτονα, διαστημα, δυστυχως, δηλωση, δειχνει, δρομολογια, ευκαιρια, υπαρχει, εκθεση, ελλειψη, εβδομαδα, εξελιξη, επτα, ερευνα, ερχεται, εστια, ετων, εφιαλτης, εφημεριδα, ζωη, ιδια, υγειονομικο, εικονα, οικο, ομιλια, κυβερνηση, λογο, μειωση, μπεν, νεα υορκη, νορβηγια, νοσοκομεια, ουασιγκτον, ρεκορ, συντομα, σπιτι, σχεδιο, ταση, τριτη, συμπτωματα, φορα, φορτηγα, χιονοδρομικα κεντρα, χωρα, η εφημεριδα, life, μπροστα, νοσοκομειο, πληροφοριες, σημαίνει, υγειας
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Ιταλία, Κίνα,koronoios, italia, kina