Κορονοϊός: Ο πρόεδρος της Τανζανίας υπόσχεται να παραγγείλει ρόφημα που «θεραπεύει»

Μια πρωτότυπη αλλά αμφίβολης αποτελεσματικότητας (;) λύση για τον κορονοϊό φαίνεται ότι βρήκε ο πρόεδρος της Τανζανίας, Τζον Μαγκουφούλι, που λέει ότι θα στείλει ένα αεροπλάνο στη Μαδαγασκάρη για να εισαγάγει ένα τονωτικό ρόφημα από βότανα, με σκοπό καταπολεμήσει την επιδημία στη χώρα του.

Ο πρόεδρος του Κονγκό υποσχέθηκε επίσης να εισαγάγει αυτό το ποτό.

Παράγεται από το φυτό αρτεμισία - την πηγή ενός συστατικού που χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ελονοσίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την

πλευρά του έχει τονίσει επανειλημμένα ότι δεν υπάρχει απόδειξη για καμία θεραπεία έως τώρα και έχει συμβουλεύσει τους ανθρώπους να μην προβαίνουν σε «αυτοθεραπεία».

Το εν λόγω ρόφημα συστήνεται ως Covid-Organics και κυκλοφόρησε στο εμπόριο, αφού δοκιμάστηκε σε λιγότερα από 20 άτομα για μια περίοδο τριών εβδομάδων, δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής του προσωπικού του προέδρου.

Τον Μάρτιο, το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ολοκληρωμένης Υγείας που εδρεύει στις ΗΠΑ προειδοποίησε για τις υποτιθέμενες θεραπείες του κορονoϊού, συμπεριλαμβανομένων των φυτικών θεραπειών και του τσαγιού - λέγοντας ότι ο καλύτερος τρόπος για την πρόληψη της λοίμωξης είναι να αποφευχθεί η έκθεση στον ιό.

Το ποτό, πάντως, παραλήφθηκε και από άλλες αφρικανικές χώρες.

Το Σάββατο η Μαδαγασκάρη απέστηλε μια παρτίδα στη Γουινέα-Μπισσάου. Ο πρόεδρος της Μαδαγασκάρης έγραψε επίσης στο twitter ότι ο ειδικός απεσταλμένος στην Ισημερινή Γουινέα έλαβε επίσης μια ποσότητα.

L’envoyé spécial du Président de la Guinée équatoriale, le Vice-ministre de la santé @MitohaOndo est arrivé sur le sol Malagasy pour récupérer le Tambavy CovidOrganics / préventif et curatif . #Madagascar est là pour venir en aide à tous les pays amis contre le #COVID19.

Keywords
Τυχαία Θέματα