Κορονοϊός: Ο ΕΜΑ δίνει το πράσινο φως για εμβολιασμό και παιδιών με προσαρμοσμένα εμβόλια

Το πράσινο φως δίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για την χρήση των νέων δυσθενών εμβολίων RNA κατά των υποπαραλλαγών Omicron BA.4-5, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε παιδιά και ενήλικες που δεν έχουν εμβολιστεί.

Η σύσταση βασίζεται σε νέα δεδομένα που δείχνουν, ότι ο  εμβολιασμός με τα προσαρμοσμένα εμβόλια θα προκαλέσει ευρεία ανοσολογική απόκριση σε άτομα που δεν έχουν ακόμη εκτεθεί ή δεν έχουν εμβολιαστεί

κατά του COVID-19..

Ο EMA είπε ότι μελέτησε επίσης την ανοσολογική ανταπόκριση του αρχικού εμβολίου RNA σε μη εμβολιασμένους ανθρώπους μετά από μόλυνση τους με στελέχη Omicron BA.4/5 του ιού .

Τα προσαρμοσμένα εμβόλια είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται ως ενισχυτικά στο βαθμό που είναι και τα αρχικά εμβόλια RNA, εκτιμά ο ΕΜΑ.

Βστόσο, η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), δεν έχει ακόμη προτείνει τα δισθενή εμβόλια για αρχικό εμβολιασμό κατά του ιού.

Η χρήση των επονομαζόμενων εμβολίων bilavent από την Pfizer και τη BioNTech, καθώς και από την ανταγωνιστική της Moderna, συνιστάται ως ενισχυτικό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕH Μογγολία φλέγεται: Διαδηλωτές πολιορκούν το κυβερνητικό παλάτι συγκρουόμενοι με την Αστυνομία«Η Ελλάδα εξαπάτησε πολύ» για να μπει στην ΕΕ, δηλώνει ο ΡάμαΜητσοτάκης από Αλβανία: Έχει γίνει πρόοδος για το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ
Keywords
Τυχαία Θέματα