«Κόντρα» περί φερόμενης συνεργασίας του Μαξίμου με γερμανική εταιρεία συμβούλων

Συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία συμβούλων GoetzPartners, η οποία παρείχε τεχνογνωσία για το ΔΝΤ, είχαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Νέων».

Όπως σημειώνεται, προτάθηκε η αξιοποίηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων ως οχήματος για την προσέλκυση επενδύσεων.
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος γι ανατολικογερμανικό μοντέλο αποκρατικοποιήσεων που έμεινε στο συρτάρι του πρωθυπουργού.

Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να δηλώνει στον ΣΚΑΙ ότι «επειδή το γράφουν δεν σημαίνει ότι είναι και αλήθεια». Παράλληλα, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι «δημιουργείται θέμα αν την περίοδο που ο κος Τσίπρας μας κατηγορούσε ως Γερμανοτσολιάδες πλήρωνε με χρήματα του ελληνικού λαού γερμανούς συμβούλους».

Η GoetzPartners, με έδρα στο Μόναχο, ιδρύθηκε το 1991, και, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων στη Γερμανία, λειτουργώντας σε 9 χώρες με 12 γραφεία. Αυτοπροσδιορίζεται ως «ανεξάρτητη εταιρεία συμβούλων για όλα τα ζητήματα- κλειδιά επιχειρηματικής δραστηριότητας και ειδικεύεται στους τομείς της Ενέργειας, των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, της Υγείας, της βιομηχανίας και του αυτοκινήτου, της λιανικής πώλησης κ.α.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα