Κωδικός «ανάπτυξη»: Οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης

Το κλείσιμο της αξιολόγησης επιφέρει βελτίωση της ρευστότητας (με την δόση των 10,3 δισ, μέρος της οποίας θα πάει για τα ληξιπρόθεσμα), ενώ ήδη ο τουρισμός εμφανίζει την αυξητική τάση που προοιωνιζόταν. Παράλληλα τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2016 για τους αγρότες, δείχνουν ότι η ανοδική πορεία που είχαν το 2015 το εισόδημα των αγροτών και οι εξαγωγές, θα συνεχιστεί και τη φετινή χρονιά.

Οι τρεις βασικοί άξονες για την ανάπτυξη. Την Πέμπτη η παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου

Πάνω σ’ αυτά τα δεδομένα πατά η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας
έδωσε το σύνθημα στους υπουργούς να προωθήσουν την επίλυση των προβλημάτων που εμποδίζουν την ανάπτυξη των επενδύσεων στην χώρα. Η κυβέρνηση κινείται πάνω σε ένα αναπτυξιακό σχεδιασμό, ενώ έχει ήδη παραλάβει την αναπτυξιακή μελέτη του ΚΕΠΕ που αποτελεί τον «μπούσουλα» για την χώρα. Την Τετάρτη η Ελλάδα αποκτά νέο αναπτυξιακό νόμο καθώς έχει ήδη δύο χρόνια χωρίς εν ισχύ σχετικό νόμο. Η έμφαση δίνεται στην προσέλκυση επενδύσεων και τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η κατεύθυνση που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας είναι

-ανάπτυξη
-κοινωνική πολιτική
-θεσμικές πρωτοβουλίες με άξονα την αλλαγή του Συντάγματος και του εκλογικού νόμου

Πάνω σ’ αυτά θα υπάρξουν το προσεχές διάστημα κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Ο πρωθυπουργός στην σύσκεψη στο Μαξίμου έκανε λόγο για «δίκαιη ανάπτυξη» και την Πέμπτη στο Μουσείο της Ακρόπολης ο Αλ. Τσίπρας, μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς θα παρουσιάσει τους τρεις άξονες της «δίκαιης ανάπτυξης»

α) παραγωγική ανασυγκρότηση

β) ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων βάση ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος

γ) χρηματοδοτικά εργαλεία: πακέτο Γιούνκερ, ΕΣΠΑ, πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αναπτυξιακός νόμος, αναπτυξιακή τράπεζα, Παρευξείνια Τράπεζα κ.α.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα