Κινέζοι μαθητές δανείζονται βαθμούς από σχολική «Τράπεζα»

Τράπεζα βαθμών έχει ιδρύσει λύκειο στην ανατολική Κίνα, η οποία βοηθά τους μαθητές να περνάνε την βάση σε συγκεκριμένα διαγωνίσματα με αντάλλαγμα ακόμα καλύτερους βαθμούς σε μελλοντικές εξετάσεις.

Το εκπαιδευτικό σύστημα στην Κίνα δίνει μεγάλη βαρύτητα στα διαγωνίσματα και η εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο βασίζεται αποκλειστικά σε μια πολύωρη γραπτή εξέταση πάνω σε όλα τα μαθήματα. Αυτό το σύστημα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία των μαθητών, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά αυτοκτονιών
πριν ή μετά από ένα μεγάλο διαγώνισμα.

Σε μια προσπάθεια να μειώσει το άγχος των μαθητών, το πρώτο γενικό λύκειο της Ναντσίνγκ ίδρυσε μια «Τράπεζα» από την οποία θα μπορεί κανείς να δανείζεται βαθμούς. Οι υπηρεσίες της θα δίνονται αρχικά μόνο στους μαθητές με καλές επιδόσεις και μόνο εάν αυτοί έχουν «κοπεί» για λίγους βαθμούς. Για να «ξεπληρώσουν» το χρέος τους, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις στα επόμενα διαγωνίσματα. Η αποπληρωμή μπορεί να γίνει μάλιστα σε δόσεις.

«Η διαφορά στην εκμάθηση ανάμεσα στους 59 και 60 βαθμούς δεν είναι μεγάλη, όμως η ψυχολογική επίδραση στους μαθητές είναι τεράστια», εξήγησε ένας από τους καθηγητές του σχολείου στον Guardian. Η βάση για τους Κινέζους μαθητές είναι το 60.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και μόλις το ένα τέταρτο των μαθητών συμμετέχουν σε αυτό.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα