Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Το ολυμπιακό μετάλλιο και τα παράσημα μπροστά στο φέρετρο

Το ολυμπιακό μετάλλιο και τα παράσημα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τοποθετήθηκαν μπροστά από το φέρετρό του, στην Μητρόπολη Αθηνών, όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία.

Ο Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ είχε γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, έχοντας κατακτήσει

χρυσό μετάλλιο το 1960 στη Ρώμη.

Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1960, σε ηλικία μόλις 20 ετών, ο τέως βασιλιάς έγινε μέλος του πληρώματος του σκάφους «Νηρεύς» και πρώτευσε στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα. Ο Κωνσταντίνος ήταν ο πηδαλιούχος του πληρώματος.

Μαζί με τον Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και τον Γιώργο Ζαΐμη, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με 6.733 βαθμούς, αλλά ο ίδιος δεν αγωνίστηκε ξανά σε αυτό το επίπεδο. Το χρυσό του μετάλλιο ήταν πάντως το πρώτο μετά το 1912 και τον Κώστα Τσικλητήρα στη Στοκχόλμη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΚηδεία Κωνσταντίνου: Στο πλάι της σορού του τέως βασιλιά οι τρεις γιοί τουΚηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ποια πολιτικά πρόσωπα προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών (βίντεο)Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Ουρές από τα ξημερώματα για το λαϊκό προσκύνημαΟ πρώην άναξ που ήταν … τέωςΜη φοβάσαι τον νεκρό βασιλιάΔεδικαίωται ο νεκρός;
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κηδεία, Κωνσταντίνου,kideia, konstantinou