Κάθειρξη 5 ετών στην τέως Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Φωτογραφία αρχείου

Σε ποινή φυλάκισης 5 ετών, καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων την τέως Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, Μαρία Τατάκη, η οποία ήταν κατηγορούμενη για κακουργηματική κατάχρηση εξουσίας κατ΄ αληθή πραγματική συρροή και για υπεξαγωγή δημοσίων εγγράφων κατά συρροή.

Παράλληλα, έκρινε αθώα την κατηγορούμενη για συνέργεια στις άνω πράξεις, την τέως αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης Γραμματείας της Εισαγγελίας.

Η καταδικασθείσα πρώην εισαγγελέας άσκησε έφεση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε το 2019, από την τότε Εισαγγελέα Εφετών

Κέρκυρας, και τέως προϊσταμένη της, Βασιλική Χριστούλη, η οποία ερεύνησε κατόπιν καταγγελιών που έφταναν στο γραφείο της για χαμένες δικογραφίες και παραγραφή αδικημάτων.

Η πρώην εισαγγελέας, με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, τον Απρίλιο του 2022, είχε αποπεμφθεί από το Δικαστικό Σώμα, χωρίς δικαίωμα εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΕλληνικό: 314 γερμανικές βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχουν βρεθεί ως τώρα στο αεροδρόμιοΣκηνές βγαλμένες από ταινία στην Ομόνοια: Καταδίωξη άνδρα από ταράτσα σε ταράτσα (Βίντεο)Ρέντη: Νέα βίντεο - ντοκουμέντα για την υπόθεση της δολοφονίας Λυγγερίδη
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κάθειρξη 5, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας,katheirxi 5, eisangelea protodikon kerkyras