Καταστροφικές φωτιές σε 11 πόλεις του Ισραήλ. Συνδρομή ελληνικών αεροσκαφών στην κατάσβεση

Άμεση συνδρομή της Ελλάδας προς το Ισραήλ για τις καταστροφικές πυρκαγιές που το έχουν πλήξει, αποφάσισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνομιλία που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου, η ελληνική κυβέρνηση θα αποστείλει τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα C 130. Αεροσκάφη θα στείλει και
η Κροατία. Φωτιές έχουν ξεσπάσει σε έντεκα διαφορετικά σημεία της χώρας, ήδη από την Τρίτη. Η ξηρασία των τελευταίων δύο μηνών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάπλωση των πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει δασικές εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε εκτάκτως την 113 Πτέρυγα Μάχης στη Θεσσαλονίκη και επιλήφθηκε προσωπικά του συντονισμού των ενεργειών αποστολής αεροσκαφών CL-415 και C-130 και προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ισραήλ, προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών. Χαιρέτησε τα πληρώματα και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αποστολή τους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα