Κασσελάκης: Δεν έχω ίδια άποψη με τον Τσίπρα για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

.

Τη διαφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα στο θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξή του στους «Πρωταγωνιστές»- σημειώνοντας πως είναι υπέρ των συνεργασιών με ξένα πανεπιστήμια, αλλά και συμπληρώνοντας πως φοβάται το σενάριο μιας παιδείας «δύο ταχυτήτων» στη χώρα.

«Η Παιδεία είναι δημόσιο αγαθό, το ρεύμα είναι δημόσιο

αγαθό. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Έχει αποδειχθεί σε διάφορες χώρες, και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι τα δημόσια αγαθά, όταν διοικούνται με όρους κερδοσκοπικούς, μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην κοινωνία» είπε, τασσόμενος υπέρ της κρατικοποίησης της ΔΕΗ.

Μεταξύ άλλων, είπε, «για όσους νομίζουν ότι έχουν βρει ένα «αμερικανάκι» σε μένα, σύντομα θα καταλάβουν ότι έχουν βρει έναν Κρητίκαρο».Πρόσθεσε πως «ποτέ δεν θα με ακούσεις να λέω ότι γνωρίζω τα πάντα. Είναι αλαζονικό να είσαι πολιτικός και να λες “ξέρω τα πάντα”».

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα, είπε πως «Η υγιής επιχειρηματικότητα και η προκοπή είναι αριστεροί όροι. Δεν πρόκειται να τους δώσουμε στη Δεξιά. Η αντίδραση “Α! Είσαι επιχειρηματίας και πρέπει να είσαι δεξιός” είναι μια προκατάληψη», ενώ εκτίμησε πως «υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα που θέλει να ξεφύγει από το “Συριζαίος” και το “Νεοδημοκράτης” στο Νοσοκομείο, στο Πανεπιστήμιο, στη Δικαιοσύνη, στο Δημόσιο. Ακριβώς αυτό πρέπει να αλλάξουμε».

Αναφερόμενος στον φράχτη στον Έβρο, είπε πως τον ενόχλησε αυτό που χαρακτήρισε ως «εργαλειοποίηση» από τον πρωθυπουργό ένα μήνα μετά τα Τέμπη (αν και είπε ότι δεν έχει αλλάξει η άποψή του για τον ίδιο τον φράχτη, στον οποίο δεν αντιτίθεται). Ως προς τη σχέση με τον Παύλο Πολάκη, είπε πως τους συνδέει «ένα αίσθημα δικαιοσύνης. Μπορεί να έχουμε διαφορετικό τρόπο έκφρασης αλλά και οι δυο εκνευριζόμαστε. Το αισθανόμαστε μέσα μας όταν κάποιος κλέβει από τον πλούτο των παιδιών μας. Εγώ έχω άλλο στυλ και ο Παύλος είναι δυναμικός. Μακάρι να ήταν όλοι οι βουλευτές τόσο γειωμένοι στην κοινωνία και να πάλευαν απέναντι σε ένα πελατειακό σύστημα». Ακόμη, είπε ότι θεωρούσε επικίνδυνο τον Γιάνη Βαρουφάκη όταν ήταν υπουργός Οικονομικών. Όσον αφορά στις προσωπικότητες της αριστεράς που θα ξεχώριζε, αναφέρθηκε στον Άρη Βελουχιώτη, ενώ είπε πως το 2009 ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου.

Σε προσωπικό επίπεδο, είπε πως «είμαι πολύ ευκατάστατος έχω μια ευχέρεια και ουσιαστικά δεν χρειάζεται να δουλέψω στη ζωή μου. Έχω ανεξαρτησία δεν έχω καμία εξάρτηση από κανέναν», ενώ για τη σχέση του με τον σύντροφό του είπε «Είμαστε ήδη οικογένεια με τον Τάιλερ. Οικογένεια γίνεσαι όταν έχεις έναν συνάνθρωπο, με τον οποίο ευθυγραμμίζεσαι ψυχολογικά, αξιακά και δημιουργείς το οικοσύστημά σου. Δύο άνθρωποι που επιλέγουν την αγάπη, είναι οικογένεια. Η αγάπη κάνει την οικογένεια. Εγώ και ο Τάιλερ θα θέλαμε να επεκτείνουμε την οικογένειά μας...θέλουμε να αποκτήσουμε δυο αγόρια. Τον Απόλλωνα και τον Ηλία. Με παρένθετη μητέρα. Θα θέλαμε η προσωπικότητα του καθενός μας να μεταφερθεί στα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό ότι άλλα ζευγάρια επιλέγουν την υιοθεσία και στα μάτια μου είναι εξίσου οικογένειες».

O νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τις επισκέψεις του ανά τη χώρα, στηρίζοντας τους υποψηφίους του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Κατά την επίσκεψή του στην Κόρινθο είπε «Την Κυριακή στείλτε ένα μήνυμα. Είναι ένα τεστ για την κοινή λογική, την ανθρωπιά απέναντι στην αλαζονεία».

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Χάρης Δούκας: Η Αθήνα μπορεί να γίνει μια πόλη που θα ζει κανείς με αξιοπρέπεια.Οι εδαφικές διεκδικήσεις του Αζερμπαϊτζάν δεν σταματούν στο Αρτσάχ«Δεν είναι δικό μας» το drone που κατέρριψαν οι ΗΠΑ λέει Τούρκος αξιωματούχος
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κασσελάκης, Τσίπρα,kasselakis, tsipra