Καλιφορνέζος ήταν φυλακή επί 32 χρόνια για φόνο που δεν έκανε

.

Ένας 61χρονος Καλιφορνέζος που πέρασε 32 χρόνια στη φυλακή για μια δολοφονία που δεν διέπραξε αθωώθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για την απελευθέρωσή του.

Πρόκειται για τον Ιοακίμ Σίρια που πέρασε περισσότερο από τη μισή ζωή του στη φυλακή για τη δολοφονία ενός φίλου του στο Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, επρόκειτο για ένα έγκλημα που πάντα υποστήριζε ότι δε διέπραξε.

Ο Σίρια αθωώθηκε τελικά τη Μεγάλη Δευτέρα, ακριβώς 32 χρόνια από την ημερομηνία της σύλληψής του, μετά από εκτενή επανεξέταση και έρευνα της υπόθεσης από την Επιτροπή Αθωότητας του Εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο.

Ο

άνδρας καταδικάστηκε για φόνο το 1991, καθώς κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε τον φίλο του, Φέλιξ Μπαστέρικα. Αν και δεν υπήρχαν φυσικά στοιχεία που να συνδέουν τον Σίρια με το έγκλημα, η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο επικεντρώθηκε σε αυτόν «βάσει φημών και ομολογίας του οδηγού απόδρασης από το σημείο, Τζόρτζ Βαρέλα », σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ο Μπαστέρικα είχε σκοτωθεί τελικά από έναν κοινό γνωστό του Βαρέλα και του Σίρια , ανέφερε το Πρόγραμμα Αθωότητας της Βόρειας Καλιφόρνια σε δελτίο τύπου

Σε αντάλλαγμα για πλήρη ασυλία, ο Βαρέλα κατέθεσε ότι οδήγησε τον Σίρια από και προς τον τόπο του εγκλήματος. Ωστόσο, δεχόταν ακραίες πιέσεις από την αστυνομία για να πει κάτι τέτοιο, όπως αποδείχτηκε. Παράλληλα, οι δύο μάρτυρες του Ciria, οι οποίοι του έδιναν ισχυρό άλλοθι δεν εισακούστηκαν ποτέ στη δίκη, είπε ο εισαγγελέας.

«Είναι πολύ δύσκολο, ξέρεις να σου παίρνουν τον γιο. Είναι λυπηρό να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει μόνο του», είπε η μητέρα του Σίρια , Γιολάνα Πάιζ. «Όμως, επιτέλους είμαστε εδώ. Είμαστε στο τέλος τώρα. Θα βγει έξω. Ό,τι έχει ο Θεός για εμάς, πρέπει να το αποδεχόμαστε».

Ο Σίρια βρίσκεται επί του παρόντος στη φυλακή της κομητείας του Σαν Φρανσίσκο. Σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία της Καλιφόρνια, δικαιούται χρηματική αποζημίωση, περίπου 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Συμβούλιο Αποζημίωσης Θυμάτων της Καλιφόρνια.

Πηγή: SKY

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤαυτοποιήθηκε μετά από 30 χρόνια θύμα του «Δολοφόνου με το χαρούμενο πρόσωπο»Το FBI συνέλαβε τον διαβόητο Ούσμα Ακόστα, είχε δολοφονήσει την γυναίκα του στην ΚολομβίαΔολοφόνησε το μόλις ενός έτους παιδί του: Στο κενό οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία από τη σύζυγο
Keywords
Τυχαία Θέματα