Καφέ με γεύση χοιρινό λάνσαραν τα Starbucks στην Κίνα

Μαρμελάδα; Καλή. Κρέμα; Καλή. Κρέας; Καλό, όπως έλεγε ο Τζόι (Ματ Λε Μπλανκ) στα «Φιλαράκια», στην περίφημη σκηνή που η Ρέιτσελ (Τζένιφερ Ανιστον) μπερδεύει δύο συνταγές και καταλήγει να φτιάξει αλμυρό... γλυκό.

Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκαν λογικά και οι ιθύνοντες των Starbucks στην Κίνα: Καφές; Καλός. Χοιρινό; Καλό. Γιατί να μην τα συνδυάσουμε, λοιπόν; Και εγένετο η ιδέα (αλήθεια τώρα;) του καφέ με άρωμα χοιρινού που κυκλοφόρησε στην Κίνα

για τον εορτασμό της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Με το όνομα «Abundant Year Savory Latte» (μτφ. πλούσιος αλμυρός επετειακός λάτε) η γνωστή αλυσίδα περιγράφει το συγκεκριμένο προϊόν ως ένα ρόφημα με «ενδιαφέρουσα» γεύση.

Starbucks coffee with braised pork? Is it a good combo or absolutely terrible? Here are the reviews from people who have tried it.https://t.co/r9as1LVC0g

— Hype Malaysia (@HypeMY) February 20, 2024

Ο εν λόγω καφές (ο θεός να τον κάνει) συνδυάζει τη σάλτσα Dongpo Braised Pork Flavor (σ.σ. το Dongpo είναι ένα πιάτο που φτιάχνεται από κοκκινιστή χοιρινή κοιλιά, ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, κρασί και άλλα καρυκεύματα) με εσπρέσο και γάλα στον ατμό, με επιπλέον σάλτσα χοιρινού και χοιρινό στήθος για γαρνίρισμα, σύμφωνα με την εφαρμογή delivery app των Starbucks. Μάλιστα, κοστίζει 68 γιουάν, ήτοι 8,75 ευρώ, δηλαδή υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνουν αδρά για να πιούν αυτό το έκτρωμα.

Φωτογραφίες του ροφήματος δημοσιεύτηκαν στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo από το Shanghai Starbucks Reserve Roastery. Σε αυτές διακρίνεται μια σκούρα κόκκινη σάλτσα πάνω από τον αφρό λάτε - με μια τετράγωνη φέτα χοιρινό, περασμένη σε ξυλάκι, να ακουμπά στο χείλος της κούπας.

Shanghai Roastery | Starbucks Reserve

世界に6店舗しかないリザーブロースタリーの上海店へ。中目黒でいつも行列ができているスタバと同様の店舗です。こちらは並ばずに入ることができました。いつか6店舗制覇してみたいですね!#卒業旅行第2弾_ACL山東遠征

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καφέ, Starbucks, Κίνα,kafe, Starbucks, kina