Ήταν πολλά τα λεφτά από τα στοιχήματα. Εξαρθρώθηκε οργάνωση που λειτουργούσε μη αδειοδοτημένη στοιχηματική ιστοσελίδα

Στη σύλληψη τριών ατόμων προέβη η αστυνομία, ενώ αναζητά άλλα 43 φερόμενα μέλη ομάδας που δραστηριοποιούνταν σε παράνομο στοιχηματισμό για αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, μέσω ιστοσελίδων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκτός από τις δύο συλλήψεις, συνέλαβαν έναν 51χρονο που φέρεται και ο
αρχηγός της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 51χρονος από τον Νοέμβριο του 2014, είχε αποκτήσει κωδικό διαχειριστή με αυξημένα δικαιώματα σε μη αδειοδοτημένη στοιχηματική ιστοσελίδα, μέσω της οποίας προέβαιναν σε παράνομο στοιχηματισμό για λογαριασμό τρίτων, σε διάφορες αθλητικές συναντήσεις. Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά στοιχεία από τα οποία προέκυπταν στοιχεία, τουλάχιστον 531 παικτών στον παράνομο στοιχηματισμό.

Τα παραστατικά συνολικού κύκλου παράνομου στοιχηματισμού, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, κατά το τελευταίο τρίμηνο, ανέρχονται περίπου στο 1.500.000 ευρώ.

Από τις αρχές του 2016 η επωνυμία της ιστοσελίδας είχε μετονομαστεί, χωρίς να τροποποιηθούν ο τρόπος λειτουργίας, οι σχέσεις των διαχειριστών με τους παίκτες και οι κωδικοί πρόσβασης. Επιπλέον στην «πλατφόρμα» της εμφανιζόταν ότι λειτουργεί νόμιμα στη χώρα μας, με άδεια εταιρείας της οποίας ο τίτλος προσομοιάζει με εκείνον εταιρείας που λειτουργεί σε χώρα του εξωτερικού, προφανώς για παραπλανητικούς λόγους.

Τα στοιχήματα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν προέρχονταν από παίκτες που συνδέονταν ο καθένας απευθείας σε αυτή, αλλά οι παίκτες απευθύνονταν στον 51χρονο συλληφθέντα και τους συνεργούς του, που διαχειρίζονταν ειδικούς λογαριασμούς και είχαν επακριβείς διαχειριστικές δυνατότητες, όπως η δημιουργία λογαριασμού παικτών, η χρέωση χρημάτων- πόντων στους λογαριασμούς των παικτών και η καταχώρηση προγνωστικών καθ’ υπόδειξή τους. Η καταβολή του αντιτίμου του στοιχήματος και των κερδών στους παίκτες, πραγματοποιούνταν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις των παικτών με τους δράστες.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο πολυτελή αυτοκίνητα, 34.795 ευρώ, ηλεκτρονικά-ψηφιακά αντικείμενα (κάρτες) με στοιχεία 531 παικτών και παραστατικά συνολικού κύκλου παράνομου στοιχηματισμού, ύψους 1.465.150 ευρώ, κατά το τελευταίο τρίμηνο, 271 γνήσια δελτία στοιχήματος Ο.Π.Α.Π., συνολικού χρηματικού ποσού 569.322,1 ευρώ, χρονικού διαστήματος από τον Απρίλιο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016, με αντίστοιχες και ισάριθμες αιτήσεις πληρωμής και αντιγράφων ενταλμάτων πληρωμής στο όνομα του 41χρονου συνεργού, απ’ τα οποία προκύπτει η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, μικροποσότητα αποξηραμένης κάνναβης, πληθώρα κινητών τηλεφώνων και πακέτων συσκευασιών καρτοκινητών τηλεφωνικών συνδέσεων και μεγάλος αριθμός πειστηρίων που αποδεικνύουν την εγκληματική δράση των μελών της ομάδας, χειρόγραφες σημειώσεις κ.α.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη διακρίβωση του εύρους της εγκληματικής δράσης της ομάδας και την ταυτοποίηση των λοιπών μελών - συνεργών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα