Ιταλία: Συνελήφθη Μαροκινός που φέρεται να οργάνωσε το τρομοκρατικό χτύπημα στο μουσείο Bardo

Ένας Μαροκινός που κατέφθασε στην Ιταλία μαζί με πρόσφυγες, συνελήφθη από τις Ιταλικές αρχές, καθώς είναι πιθανό να εμπλέκεται στην οργάνωση του τρομοκρατικού χτυπήματος που αφαίρεσε την ζωή 20 ανθρώπων τον Μάρτιο στο Μουσείο Bardo στην Τυνησία.

Ο 22χρονος Tuil Abdelmajid, γνωστός και ως Abdal, συνελήφθη το απόγευμα
της Τετάρτης στο χωριό Gaggiano κοντά στο Μιλάνο. Ο επικεφαλής των ειδικών αστυνομικών επιχειρήσεων, Bruno Megale, ο οποίος αποκάλυψε το όνομα του υπόπτου, δεν συνέδεσε την σύλληψη του άνδρα με το χτύπημα της 18ης Μαρτίου, όμως επιβεβαίωσε ότι ήταν αίτημα των αρχών της Τυνησίας.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι την ευθύνη της επίθεσης την ανέλαβε η οργάνωση ISIS. Οι αρχές είχαν τότε συλλάβει δύο από τους τρομοκράτες, όμως ο τρίτος αγνοείται. Ο Abdal έφτασε στην Ιταλία τον Φεβρουάριο, λίγες εβδομάδες πριν την επίθεση, όμως οι αρχές τον αναζητούσαν για προμελετημένη δολοφονία, συνωμοσία ενάντια στην ασφάλεια του κράτους, απαγωγή και για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Πηγή: CNN

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα