Ιταλία: 5 νεκροί εργαζόμενοι σε δυστύχημα με τρένο κοντά στο Τορίνο

Πέντε εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων στην Ιταλία έχασαν τη ζωή τους όταν χτυπήθηκαν από τρένο κοντά στο Τορίνο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής δημόσιας εταιρείας σιδηροδρόμων Rete Ferroviaria Italiana (Rfi).

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν έξω από τον σταθμό του Μπραντίτσο, στην γραμμή που συνδέει το Μιλάνο με το Τορίνο και αντικαθιστούσαν σιδηροτροχιές, γύρω στα μεσάνυχτα χθες, Τετάρτη 30 Αυγούστου, όταν χτυπήθηκαν από τρένο που μετέφερε βαγόνια.

Police officers work at the site
of a train accident in which workers were killed, in Brandizzo, Italy, August 31, 2023. REUTERS/Massimo Pinca

Το τρένο κινείτο με ταχύτητα περίπου 160 χιλιομέτρων την ώρα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

«Η Rfi εκφράζει βαθειά λύπη (...) και τα συλλυπητήριά της (...) στις οικογένειες των εργαζομένων που είναι νεκροί», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Δύο εργαζόμενοι κατάφεραν να αποφύγουν το τρένο εμπορευμάτων και είναι σώοι και αβλαβείς, πρόσθεσε το ANSA.

Ο οδηγός του τρένου δέχθηκε φροντίδα για το σοκ που υπέστη στο σημείο του δυστυχήματος και στη συνέχεια του επετράπη να πάει στο σπίτι του

Strage di lavoratori a #Brandizzo, cinque morti investiti sui binari mentre facevano.manutenzione. Ditta esterna a Rete Ferroviaria Italiana: la Sigifer di Borgo Vercelli.

Keywords
Τυχαία Θέματα