Ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα μετά τις σειρήνες που έκαναν τον Νετανιάχου να σταματήσει ομιλία του

Ισραηλινά αεροπλάνα προέβησαν σε πλήγματα στη Γάζα την Τετάρτη, ώρες αφού ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον παλαιστινιακό θύλακα έκαναν να σημάνουν σειρήνες οι οποίες εξανάγκασαν τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, να κατεβεί από τη σκηνή σε προεκλογική συγκέντρωση στο Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν πως επλήγησαν 15 στόχοι, μεταξύ των οποίων εγκαταστάσεις κατασκευής όπλων, μια ναυτική εγκατάσταση που χρησιμοποιείται από αντάρτες και τούνελ που ανήκαν στη Χαμάς. Δεν υπήρξαν αναφορές περί απωλειών.

lang="el-GR">Ώρες νωρίτερα, οι σωματοφύλακες του Νετανιάχου έσπευσαν να τον μεταφέρουν σε καταφύγιο στην πόλη Ασντόντ στο νότιο Ισραήλ, όταν ήχησαν οι σειρήνες κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης το βράδυ της Τρίτης, μια εβδομάδα εν όψει των εκλογών. Ο Νετανιάχου δεν τραυματίστηκε και μερικά λεπτά αργότερα συνέχισε την ομιλία του, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά στα social media από το κόμμα του, Λικούντ. Ωστόσο η εικόνα του πρωθυπουργού να αναγκάζεται να απομακρυνθεί από το βήμα έδωσε «τροφή» στις κατηγορίες από πολιτικούς του αντιπάλους πως δεν έχει κάνει αρκετά για να σταματήσει τα συχνά διασυνοριακά πλήγματα ρουκετών εναντίον του νοτίου Ισραήλ.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είπαν ότι δύο ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί από τη Γάζα προς την Ασντόντ και την Ασκελόν και αναχαιτίστηκαν από το σύστημα Iron Dome.

Όπως ανακοινώθηκε, τα πλήγματα της Τετάρτης έγιναν σε απάντηση στις εκτοξεύσεις ρουκετών.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Το «παιδί-καπνιστής» σε αγώνα της Φενέρ που έγινε viral ήταν τελικά ένας 36χρονος πατέρας 9/11: 18 χρόνια αργότερα οι επιζώντες είναι αντιμέτωποι με τον φόβο του καρκίνου Επιβεβλημένες οι αλλαγές στη στρατιωτική θητεία
Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Huffington Post Greece
Ισραηλινά, Γάζα, Νετανιάχου,israilina, gaza, netaniachou