Ιρλανδία: Πώς ο πόλεμος των ναρκωτικών οδήγησε στον φόνο και τον διαμελισμό ενός 17χρονου

Ο Κιν Μολρέντι Γουντς θα γιόρταζε τα 18α γενέθλιά του αυτήν την εβδομάδα. Ωστόσο η ζωή του τελείωσε απρόσμενα, σε μια δολοφονία τόσο άγρια που θυμίζει την τηλεοπτική σειρά «Νάρκος».

Η Ντρογκέδα, είναι μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας, γνωστή για τις διαμάχες μεταξύ συμμοριών για θέματα ναρκωτικών που έχουν στοιχίσει τις ζωές τριών ανθρώπων.

Μια μέρα μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση του Γουντς, ένα κρύο βράδυ της Κυριακής, μέλη του σώματός του βρέθηκαν σε μια τσάντα γυμναστικής στο βόρειο Δουβλίνο, 50 χλμ μακριά από

το σημείο της εξαφάνισης, σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας. Άλλα μέλη βρέθηκαν μέσα σε ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα άκρα του Γουντς ήταν στη τσάντα γυμναστικής και το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια στο αυτοκίνητο που βρέθηκε. Οι αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα που βρίσκεται ο κορμός του σώματος.

Η δολοφονία σκιαγραφεί μια σκοτεινή εικόνα του μεταβαλλόμενου υποκόσμου της Ιρλανδίας, που προσελκύει ολοένα και περισσότερο αγόρια και νέους για να εκτελέσουν πράξεις βίας, καθώς ο εθισμός της χώρας στα ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη, μεγαλώνει.

Σύμφωνα με αναφορές των κατοίκων, τα χρόνια λιτότητας έχουν αφήσει την πόλη χωρίς επαρκείς κοινωνικές υπηρεσίες και όλο και περισσότεροι νέοι καταλήγουν στους δρόμους.

Οι συγκρούσεις για θέματα ναρκωτικών κλιμακώθηκαν στην Ντρογκέδα τον Ιούλιο του 2018, με το πυροβολισμό ενός άντρα που συνδέεται με το έγκλημα στην περιοχή, αναφέρουν οι Irish Times.

Όλοι και περισσότεροι νέοι εντάσσονται σε συμμορίες και δεν μπορούν να ξεφύγουν

Μια έκθεση σχετικά με τις αγορές ναρκωτικών στην Ευρώπη, δείχνει πως στην Ιρλανδία υπάρχει μια αυξανόμενη τάση στρατολόγησης νέων αγοριών και νέων ανδρών για να τους χρησιμοποιήσουν ως μέσο εκφοβισμού, ώστε οι τοξικομανείς να δώσουν τα λεφτά που χρωστάνε.

Σε πολλές περιπτώσεις άτομα που χρωστάνε στις συμμορίες γίνονται μέλη αυτής για να ξεπληρώσουν αυτά που οφείλουν.

Όπως αναφέρει στο CNN, η αστυνομία υποπτεύεται ότι ο 17χρονος μάλλον βιντεοσκόπησε μια επίθεση ενός μέλους της αντίπαλης συμμορίας την ώρα που έβγαινε από το γυμναστήριο και ίσως για αυτό τον έβγαλαν από την μέση.

Αρκετά μέλη της συμμορίας ανέβασαν βίντεο και φωτογραφίες στα social media με την τσάντα και τις σαγιονάρες του θύματος που φημολογείται ότι σκότωσαν. Μέσα σε αυτήν την τσάντα βρέθηκε και το σώμα του Γουντς, σύμφωνα με έκθεση των Irish Times. Καθαρή ένδειξη ότι ο θάνατος του Γουντς ήταν εκδίκηση. Μόνο που κανείς δεν είναι σίγουρος αν όντως ο Γουντς ήταν αυτός που βιντεοσκόπησε την επίθεση.

Σύμφωνα με την Μπρέντα Κίργουαν, η οποία βοηθάει σε ομάδες υποστήριξης στη Ντοργκέτα, «δεν υπάρχει αρκετή χρηματοδότηση για την υποστήριξη των οργανώσεων που ασχολούνται με τους εθισμένους νέους στην κοινότητα».

Η οργάνωση υποστηρίζει οικογένειες ναρκομανών και αλκοολικών και το κράτος τους προσφέρει μόνο 7.500 ευρώ ετησίως για να διεξάγει εβδομαδιαίες συναντήσεις, να βοηθήσει οικονομικά οικογένειες και για να υποστηρίξει 24ωρη γραμμή βοήθειας. Τα υπόλοιπα χρήματα προέρχονται από δωρεές και συλλογή κεφαλαίων. Όλα τα μέλη του προσωπικού είναι εθελοντές.

Η Κίργουαν δήλωσε μάλιστα ότι πολλές οικογένειες αναγκάστηκαν να στείλουν τα παιδιά τους σε άλλα μέρη της χώρας, στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη και στην Αυστραλία για να τα «γλυτώσουν» από τις συμμορίες με τις οποίες είχαν μπλεχτεί.

Πηγή: CNN

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Οργανωμένο Έγκλημα: Ο ρόλος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων Γιατί η δολοφονία του Σολεϊμανί είναι καλή είδηση για τους τζιχαντιστές Αμέλια Έρχαρτ: 83 χρόνια από την εξαφάνιση της πρώτης γυναίκας που διέσχισε μόνη τον Ατλαντικό
Keywords
Τυχαία Θέματα