ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 90 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στη Χαβάη

Τους 93 έφθασαν οι νεκροί που έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές που έπληξαν τη Χαβάη, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές της κομητείας Μάουι, με τον συνολικό αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι έχει απομείνει από την ιστορική πόλη Λαχέινα. Η πυρκαγιά στη Χαβάη είναι πλέον η πιο θανατηφόρα στις ΗΠΑ εδώ και έναν αιώνα.

Ενας βαρύς απολογισμός που έχει προκαλέσει βροχή επικρίσεων για το πώς οι αρχές χειρίστηκαν μια από τις χειρότερες φυσικές

καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία του αμερικανικού αρχιπελάγους.

Ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) ότι ο αριθμός των νεκρών θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς εντοπίζονται περισσότερα θύματα. Οι σκύλοι που έχουν εκπαιδευθεί στον εντοπισμό πτωμάτων έχουν καλύψει μόνο το 3% της περιοχής των ερευνών, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάουι Τζον Πελετίερ.

Στο μεταξύ viral στα social media εχει γίνει ένα video που δείχνει πως μια οικογένεια στο Μάουι παρέμεινε μέσα στη θάλασσα επί πέντε ώρες για να γλιτώσει από την πύρινη λαίλαπα.  

Maui family survived the Hawaii wildfires by being in the Ocean 5 hours

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ, Τουλάχιστον 89, Χαβάη,ipa, toulachiston 89, chavai