ΗΠΑ: Πάστορας συμμετέχει σε σόου με drag queens και «απολύεται»

Μέτωπο συντήρησης στην προτεσταντική εκκλησία

Το ρήγμα μέσα στην εκκλησία του αντανακλά ευρύτερες διαιρέσεις εντός της Ενωμένης Μεθοδιστικής Εκκλησίας, της μεγαλύτερης κύριας προτεσταντικής ομολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι συντηρητικοί ηγέτες της αποκάλυψαν σχέδια για τη δημιουργία ενός νέου δόγματος, της Παγκόσμιας Μεθοδιστικής Εκκλησίας, με ένα δόγμα που δεν αναγνωρίζει τους γάμους ομοφύλων. Η κίνηση θα μπορούσε να επιταχύνει την πολυαναμενόμενη διάλυση της Εκκλησίας των Ενωμένων Μεθοδιστών, λόγω διαφορετικών προσεγγίσεων για την ένταξη των LGBTQ, συμπεριλαμβανομένου του ερωτήματος,

εάν τα άτομα LGBTQ πρέπει να χειροτονούνται ως κληρικοί.

Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η Γενική Διάσκεψη των Μεθοδιστών - στην οποία θα συζητηθεί το σχίσμα - αναβλήθηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια και έχει προγραμματιστεί τώρα για τον Αύγουστο του 2022 στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με τον Ντιουκ, ένας από τους λόγους που προσκλήθηκε να εμφανιστεί στο “We’re Here” ήταν λόγω των διαιρέσεων τόσο στη δική του εκκλησία όσο και ευρύτερα.

«Η μόνη μου ελπίδα και στόχος ήταν και είναι να φέρω το μήνυμα της άνευ όρων αγάπης του Θεού σε μια κοινότητα που έχει περιθωριοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό», έγραψε ο Ντιούκ στην εκκλησία του.

Κύμα συμπαράστασης

Η απόφαση για τον τερματισμό των καθηκόντων του είχε ήδη συγκεκριμένα αποτελέσματα. Η σύζυγός του, Λίντα, που ήταν πάστορας του υπουργείου νεολαίας, παραιτήθηκε. Το ίδιο έκανε και η διοικητική βοηθός της εκκλησίας Έριν Σέξτον, η οποία μαζί με τον σύζυγό της, Κρις, οργάνωσαν μια εκστρατεία (GoFundMe) για να βοηθήσουν τον Ντιουκ.

Από το πρωί της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου και μέσα σε λίγες ώρες, περισσότερα από 52.000 δολάρια είχαν συγκεντρωθεί από τουλάχιστον 900 άτομα, πολλά από τα οποία πρόσθεσαν σχόλια ευχαριστώντας τον Ντιουκ για την υπεράσπιση της κοινότητας LGBTQ.

Ο Κρις Σέξτον είπε ότι ήταν μέλος της Εκκλησίας των Ενωμένων Μεθοδιστών στο Νιούμποργκ από την παιδική του ηλικία και περιέγραψε τον Ντιουκ ως «έναν από τους πιο σαγηνευτικούς και γνήσιους» από τους πολλούς πάστορες που υπηρέτησαν όλα αυτά τα χρόνια. Ωστόσο, ο Σέξτον είπε ότι πολλοί άνθρωποι απέφευγαν να πάρουν θέση στην σύγκρουση για την εμφάνιση του Ντιουκ στο We΄re Here, επιτρέποντας στους επικριτές του να κυριαρχήσουν στη δημόσια συζήτηση.

Ο Ντιουκ δεν είναι σίγουρος ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΜπάρμπαρα Μπρόκολι: Ο επόμενος Μποντ θα είναι «Βρετανός, οποιασδήποτε καταγωγής και φυλής»Σκάνδαλο με χριστουγεννιάτικο πάρτι «ταράζει» τη Ντάουνινγκ ΣτριτΤζιάνι Βερσάτσε: Ο σχεδιαστής που μετέτρεψε τις επιδείξεις σε έργα τέχνης
Keywords
Τυχαία Θέματα