ΗΠΑ: Κατηγορίες σε βάρος άνδρα που φέρεται να...γρονθοκόπησε καρχαρία

Αντιμέτωπος με την αμερικανική δικαιοσύνη είναι ένας 21χρονος στις ΗΠΑ, ο οποίος φέρεται να γρονθοκόπησε έναν μεγάλο σφυροκέφαλο καρχαρία στo Πάναμα Σίτι της Φλόριντα, που στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Panama City News Herald, στελέχη της FWC (Florida Fish and Wildlife Conservation Commission) τον Οκτώβριο απάντησαν σε μια κλήση
από τον 21χρονο Γκρέιντζερ Ρέι Γούτεν, από το Λαφαγιέτ της Τζόρτζια, ο οποίος ανέφερε πως είχε φτάσει στην ακτή ένας μεγάλος σφυροκέφαλος καρχαρίας. Όπως είπαν τα μέλη της FWC, ο Γούτεν παραδέχτηκε ότι γρονθοκόπησε τον καρχαρία στα βράγχια, αλλά τους είπε ότι επρόκειτο για προσπάθεια ανάνηψής του και όχι επίθεση.

Τα μέλη της FWC βρήκαν τον νεκρό καρχαρία να επιπλέει, και σε βάρος του Γούτεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Όπως είπαν, ήταν σε περιπολία όταν έλαβαν κλήση από μάρτυρα που είπε πως δύο άνδρες είχαν πιάσει έναν καρχαρία τριών περίπου μέτρων, τον οποίο είχαν φέρει στην ακτή.

«Ένας λευκός άνδρας είχε περασμένο το χέρι του γύρω από το κεφάλι του καρχαρία και τον γρονθοκοπούσε στο στομάχι» έγραψε στην αναφορά του ο ένας εξ αυτών. Όπως ανακοινώθηκε από τη FWC, οι άνδρες τράβηξαν τον καρχαρία πιο μέσα στην παραλία, πριν βάλουν ένα μικρό παιδί να κάτσει πάνω του για φωτογραφία.

«Οι δύο άνδρες στη συνέχεια τράβηξαν τον καρχαρία πίσω στο νερό και κατέβαλαν προσπάθειες ανάνηψής του, χωρίς αποτέλεσμα» έγραψε στην αναφορά του το μέλος της FWC, συμπληρώνοντας πως όταν έφτασαν στο σημείο, ο καρχαρίας ήταν ακίνητος κάτω από μια αποβάθρα.

Ο Γούτεν στην αρχή πλησίασε τα μέλη της FWC και τους είπε ότι «απλά κάθεται στο ρεύμα». Αφού ελέγχθηκε η άδεια αλιείας του, φέρεται να παραδέχτηκε πως είχε πιάσει τον καρχαρία, αλλά στην αρχή υποστήριξε ότι κανένας δεν τον γρονθοκόπησε.

«Ο κ. Γούτεν μετά άλλαξε αυτό που έλεγε και προσπάθησε να εξηγήσει ότι έριχνε γροθιές στον καρχαρία στην περιοχή του στομαχιού για να βγάλει τον αέρα...μετά είπε “είναι σαν να κάνεις CPR σε καρχαρία”. Του εξήγησα ότι αν ήθελε να συνεφέρει τον καρχαρία, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να ρίξει νερό στα βράγχιά του».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα