ΗΠΑ: Καθηγητής απολύθηκε λόγω απειλητικού σχολίου εναντίον της Γκρέτα Τούνμπεργκ της

Καθηγητής στην Αϊόβα των Ηνωμένων Πολιτειών τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από ένα σχόλιο με απειλητικό περιεχόμενο που έκανε κάτω από μια είδηση για την Γκρέτα Τούνμπεργκ στο Facebook.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση ότι η 16χρονη ακτιβίστρια θα επισκεφθεί την Αϊόβα μέσα στην εβδομάδα, ο Ματ Μπάις σχολίασε «Δεν έχω το τουφέκι μου μαζί».

Iowa teacher on leave after "sniper rifle" comment about Greta Thunberg visithttps://t.co/m1i8yGQKWf

wHyZgUy (@_WhyzGuy_) October 8, 2019

Οσοι το είδαν έσπευσαν να κάνουν οργισμένα σχόλια κάτω από το δικό του και το χαρακτήρισαν «τρομακτικό». Αργότερα, ο καθηγητής το διέγραψε, ωστόσο, είχε ήδη φτάσει με screenshot στην διεύθυνση του λυκείου Waterloo West όπου και εργαζόταν.

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις και των γονιών. Θορυβήθηκαν ιδιαίτερα όταν άκουσαν ότι ο καθηγητής των παιδιών τους έκανε τέτοιο, απειλητικό σχόλιο για κορίτσι στην ίδια ηλικία με αυτά.

Οπως δήλωσε μια μητέρα σε τοπικό κανάλι «τα παιδιά μας μπαίνουν σε μια τάξη όπου δεν είναι ασφαλή, δεν μπορούν να εκφράσουν ανοιχτά την γνώμη τους και δεν νιώθουν ότι τα σέβονται. Εμείς, ως γονείς, πρέπει να εναντιωθούμε.»

Η ανακοίνωση για την προσωρινή απόλυση του Ματ Μπάις ήρθε αμέσως μετά τα αιτήματα των γονιών και το σχολείο προειδοποίησε τους καθηγητές να σκέφτονται «διπλά» πριν σχολιάσουν ή αναρτήσουν οτιδήποτε στα social media.

Την περίπτωση του συγκεκριμένου καθηγητή ερευνούν και οι αστυνομικές αρχές, καθώς το σχόλιό του περιλάμβανε απειλή για χρήση όπλου.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ πήρε μέρος στην διαδήλωση περισσότερων από 3.000 ακτιβιστών στην Αϊόβα την Παρασκευή, με σκοπό να επιτευχθεί η χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι το 2030 στην Πολιτεία.

Swedish climate activist Greta Thunberg at climate strike in Iowa: “We teenagers and children shouldn’t have to take the responsibility. But right now, the world leaders keep acting like children, and somebody needs to be the adult in the room.” https://t.co/gIUEdsg1xypic.twitter.com/4nrV3L3Wpc

ABC News (@ABC) October 4, 2019

Πηγή: Huffpost US

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Ομοίωμα της Γκρέτα Τούνμπεργκ κρέμασε σε γέφυρα της Ρώμης οργάνωση ακτιβιστών Πούτιν εναντίον Γκρέτα Τούνμπεργκ: Κανείς δεν της εξήγησε ότι ο κόσμος είναι πολύπλοκος Το φαινόμενο Γκρέτα Τούνμπεργκ
Keywords
Τυχαία Θέματα