ΗΠΑ: Γιατροί «αποσύνδεσαν» τον μισό εγκέφαλο 6χρονης, διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα Rasmussen

.

Ένα κορίτσι, 6 ετών, από τη Νότια Καλιφόρνια με μια σπάνια νευρολογική ασθένεια υποβλήθηκε πρόσφατα σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες σε χειρουργική επέμβαση, με τους γιατρούς να αποσυνδέουν το μισό εγκέφαλό της.

Η Brianna Bodley, πάθαινε καθημερινά κρίσεις καθώς διαγνώστηκε με εγκεφαλίτιδα Rasmussen τον Αύγουστο του 2022.

Η ασθένεια της σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Νευρολογικών Διαταραχών και Εγκεφαλικού (NINDS) περιγράφεται ως «μια πολύ σπάνια, χρόνια φλεγμονώδη νευρολογική ασθένεια που συνήθως επηρεάζει

μόνο το ένα ημισφαίριο (το μισό) του εγκεφάλου».

Η Brianna μετά από μια χειρουργική επέμβαση 10 ωρών βρίσκεται σε ανάρρωση από τη λειτουργική ημισφαιρεκτομή στις 28 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μια σελίδα GoFundMe που διοργάνωσε η μητέρα της Crystal Bodley.

Το κοριτσάκι διαγνώστηκε με την ασθένεια αφού νοσηλεύτηκε δύο φορές μέσα σε ένα μήνα καθώς υπέστη αρκετές επιληπτικές κρίσεις τη νύχτα, αναφέρει η New York Post.

Η χειρουργική επέμβαση αποσυνδέει τα ημισφαίρια του εγκεφάλου μεταξύ τους, ως «η μόνη θεραπεία για τις επιληπτικές κρίσεις που προκαλούνται από RE», σύμφωνα με τη σελίδα της στο GoFundMe.

«Πονούσε επειδή είχε ασταμάτητα επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες φαίνονται στο πόδι της που τραντάζεται όλη μέρα ακόμα και όταν κοιμάται», έγραψε η μητέρα της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crystal Bodley (@briannasrejourney)

Ο Δρ Richard Aaron Robison του Πανεπιστημίου Loma Linda Health πραγματοποίησε την εγχείρηση διάρκειας 10 ωρών, λέγοντας στο ABC7, «Απλώς η αποσύνδεση [του εγκεφάλου] αρκεί για να σταματήσει η ασθένεια εντελώς και ουσιαστικά, ενδεχομένως να τη θεραπεύσει».

«Η Brianna θα είναι ακόμα το ίδιο άτομο, ακόμη και μετά την αποσύνδεση του μισού εγκεφάλου της», εξήγησε ο Robison στην έξοδο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crystal Bodley (@briannasrejourney)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Crystal Bodley (@briannasrejourney)

Από τις 3 Οκτωβρίου, η Crystal έγραψε σε μια ενημέρωση στη σελίδα GoFundMe ότι η ιατρική ομάδα της Brianna επικεντρώνεται στη «διαχείριση του πόνου της μετά την επέμβαση». Η 6χρονη θα ξεκινήσει επίσης «εντατική απεξάρτηση για να μάθει πώς να περπατά και να χρησιμοποιεί το χέρι της, λογοθεραπεία και πολλά άλλα».

Related...Σαν Φρανσίσκο: Γυναίκα βγήκε γυμνή από το αυτοκίνητό της και άρχισε να πυροβολεί (βίντεο)Τραγωδία σε γηροκομείο της Καλιφόρνια. Σέρβιραν υγρό πιάτων αντί για χυμό, νεκρή μια γυναίκαΝεαρή Καλιφορνέζα έφαγε 32 ρολά σούσι και κατέληξε στα επείγοντα
Keywords
Τυχαία Θέματα