ΗΠΑ: Ανεμβολίαστος γιατρός αποκλείστηκε από τη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς

Νοσοκομείο της Βοστώνης των ΗΠΑ, έθεσε εκτός λίστας αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς έναν άνδρα 31 ετών, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού.

Ο Δρ. Φέργκιουσον χρειάζεται άμεσα μία νέα καρδιά, όμως το Brigham and Women’s Hospital της Βοστώνης τον έβγαλε από τη λίστα των υποψηφίων για μόσχευμα, όπως λέει ο πατέρας του, Ντέιβιντ.

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού «είναι κατά των αρχών» του γιου

του, «δεν πιστεύει σε αυτό».

«Με δεδομένη την έλλειψη διαθέσιμων οργάνων, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που θα λάβει ένα όργανο για μεταμόσχευση έχει τις μεγαλύτερες ελπίδες να επιζήσει», είπε εκπρόσωπος του νοσοκομείου στο BBC και πρόσθεσε: «Το νοσοκομείο απαιτεί το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και έναν υγιεινό τρόπο ζωής για τους υποψηφίους για μεταμόσχευση, ώστε να δημιουργήσει τόσο τις καλύτερες πιθανότητες για μια επιτυχημένη εγχείρηση όσο και να κάνει πιθανότερη την επιβίωση του ασθενή μετά την μεταμόσχευση, με δεδομένο ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι δραστικά εξασθενημένο».

Η προσεκτικά διατυπωμένη απάντηση του νοσοκομείου υπονοεί ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση, αλλά δεν δίνει λεπτομέρειες, για να σεβαστεί την ιδιωτικότητα του ασθενή.

Όπως έκανε γνωστό, όμως, οι περισσότεροι από τους 100.000 που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις δεν θα λάβουν το όργανο που χρειάζονται τα επόμενα πέντε χρόνια, λόγω έλλειψης μοσχευμάτων.

Ο Φέργκιουσον ο οποίος έχει δύο παιδιά και περιμένει το τρίτο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το περασμένο Σαββατοκύριακο της Ημέρας των Ευχαριστιών, 26 ​​Νοεμβρίου 2021, και πάσχει από κληρονομικό καρδιακό πρόβλημα που κάνει τους πνεύμονές του να γεμίζουν αίμα και υγρά, σύμφωνα με ένα GoFundMe.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)  ενθαρρύνει τους λήπτες μοσχευμάτων και όσους βρίσκονται στον άμεσο κύκλο τους να εμβολιάζονται.

Λίγο περισσότεροι από το 63% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου και περίπου το 40% των Αμερικανών έχει λάβει την τρίτη αναμνηστική δόση.

Keywords
Τυχαία Θέματα