ΗΠΑ - Νέες οδηγίες CDC: Χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους οι πλήρως εμβολιασμένοι

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε νέες οδηγίες όσον αφορά την χρήση μάσκας για τους πλήρως εμβολιασμένους. Σύμφωνα με αυτές, οι τελευταίοι θα μπορούν να μην φορούν μάσκα όταν περπατούν, κάνουν ποδήλατο και πεζοπορούν, μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του CBS News.

Αναλυτικά οι πλήρως εμβολιασμένοι, μπορούν να πάρουν μέρος στις ακόλουθες δραστηριότητες χωρίς να φορούν μάσκες:

Περπάτημα, τρέξιμο, πεζοπορία ή ποδηλασία σε εξωτερικούς

χώρους μόνοι τους ή με μέλη της οικογένειάς τους

Συμμετοχή σε μικρές υπαίθριες συγκεντρώσεις με πλήρως εμβολιασμένη οικογένεια και φίλους

Συμμετοχή σε μικρές υπαίθριες συγκεντρώσεις με ένα μείγμα από πλήρως εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους ανθρώπους

Γεύματα σε υπαίθρια εστιατόρια με φίλους από διαφορετικές οικογένειες

Οι πλήρως εμβολιασμένοι μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν «μια γεμάτη με κόσμο υπαίθρια εκδήλωση, όπως μια ζωντανή παράσταση, μια παρέλαση ή μια αθλητική εκδήλωση», αρκεί να φορούν μάσκα.

Πλήρως εμβολιασμένος θεωρείται κανείς δύο εβδομάδες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Moderna ή Pfizer ή δύο εβδομάδες μετά τη λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson μιας δόσης.

Οι νέες οδηγίες προτείνουν επίσης, τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα να συνεχίζουν να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, όταν μαζεύονται σε εσωτερικούς χώρους με άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί από περισσότερα από ένα νοικοκυριά, όταν επισκέπτονται μη εμβολιασμένα άτομα υψηλού κινδύνου ή σε υπαίθριο χώρο ή χώρο όπου απαιτούνται μάσκες.

Ο Δρ Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Προέδρου Μπάιντεν, προέβη σε προεπισκόπηση της νέας καθοδήγησης τη Δευτέρα, λέγοντας σε μια ψηφιακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ ότι «ο κίνδυνος μόλυνσης σε εξωτερικό χώρο είναι πραγματικά ελάχιστος. Εάν μάλιστα είστε εμβολιασμένοι και σε εξωτερικό χώρο, είναι ακόμα μικρότερος».

Με πληροφορίες από CBS News

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΙσπανία: Τι δείχνουν τα ευρήματα από την πειραματική συναυλία με 5.000 θεατέςΓιατί πρέπει να φοράμε μάσκα ακόμα κι όταν έχουμε εμβολιαστείΘυμάστε τη ζωή πριν την πανδημία; Οι Ισραηλινοί την ζουν ξανά
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΗΠΑ - Νέες, CDC,ipa - nees, CDC