Ιλιγγιώδης η ανάπτυξη του Facebook, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών

Η ανάπτυξη του Facebook είναι τόσο γρήγορη, που φαίνεται ότι οι αναλυτές δεν μπορούν να συμβαδίσουν: Ο κολοσσός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεπέρασε τις προσδοκίες των αγορών όσον αφορά στα κέρδη και τα έσοδα για άλλη μια φορά στο τελευταίο τρίμηνο, στέλνοντας την αξία της μετοχής του σε ύψη ρεκόρ την Πέμπτη και επιτρέποντάς του να ξεπεράσει την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ ως η πέμπτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία όσον αφορά
στην κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Η μετοχή του Facebook σημείωσε άνοδο μέχρι και 4% στα 128,33 δολάρια, αυξάνοντας την αξία αγοράς του κατά 14 δισ. δολάρια, στα 367 δισ. δολάρια, αφήνοντας πίσω την Berkshire, στα 355 δισ. δολάρια. Εν τέλει, έκλεισε στα 125 δολάρια, με άνοδο 1,35%.

Όπως ανακοινώθηκε από το Facebook, πλέον έχει πάνω από 1,7 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, ενώ τα έσοδά του από διαφημίσεις αυξήθηκαν 63% στο δεύτερο τρίμηνο, με τον τομέα των φορητών συσκευών να αντιπροσωπεύει το 84% του συνόλου.

Τα συνολικά του έσοδα για το τρίμηνο ανήλθαν στα 6,4 δισ. δολάρια, τη στιγμή που την αντίστοιχη περίοδο του 2015 ήταν στα 4,04 δισ., και οι εκτιμήσεις «έβλεπαν» μέχρι και 6,2 δισ. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 2,055 δισ., ενώ το 2015 (αντίστοιχο τρίμηνο) ήταν στα 719 εκατ. δολάρια.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία περιλαμβάνουν τους ημερησίως ενεργούς χρήστες (DAU) που ανήλθαν στα 1,13 δισ. τον Ιούνιο, αύξηση 17% σε σχέση με το 2015, ενώ οι DAU από φορητές συσκευές (mobile DAU) ήταν 1,03 δισ., κάτι που συνιστά αύξηση 22%.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα