Ηλεκτροσόκ σε Γαλλία και Γερμανία μετά την εκτίναξη της τιμής πάνω από 1000 ευρώ/MWh

Εσπασε κάθε ρεκόρ η τιμή της ηλεκτρικής ενέργεις στη Γερμανία καθώς μετά τη Γαλλία η μεγαβατόρα ξεπέρασε σήμερα τα 1000 ευρώ, σε ένα πρωτοφανές ράλι για τα ευρωπαικά δεδομένα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, είναι η πρώτη φορά που το συμβόλαιο της γερμανικής  ενέργειας για το 2023 κατέγραψε άνοδο έως και 6,6% στα 1.050 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ και το αντίστοιχο γαλλικό είχε εκτιναχθεί την Παρασκευή πάνω από τα χίλια ευρώ.

Οπως

σχολιάζει το Bloomberg, η αύξηση αυτή έρχεται μετά από ένα άλμα κατά 40% στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας την περασμένη βδομάδα που εκτίναξε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας σε Γερμανία και Γαλλία κατά 25%, την ώρα που η Ρωσία περιορίζει τις προμήθειες φυσικού αερίου.

Εκτός από τη Γερμανίακαι η Γαλλία βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλές τιμές καθώς έχει μειωθεί σημαντικά η παραγωγής πυρηνικής ενέργειας λόγω της ξηρασίας, η οποία έχει κάνει απαγορευτική τη λειουργία πυρηνικών μοναω, στις οποίες το Παρίσι είχε βασίσει μεγάλες ελπίδες για την ενεργειακή επάρκεια του χειμώνα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΣε υψηλό εικοσαετίας το δολάριοΗ Ευρώπη παγώνει και ο Πούτιν καίει το φυσικό αέριο του Nord Stream ως αντίποινα στις κυρώσειςΠόσο ακριβά θα πληρώσουμε τα μέτρα για την μείωση του πληθωρισμού
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλεκτροσόκ, Γαλλία, Γερμανία, 1000 MWh,ilektrosok, gallia, germania, 1000 MWh