Ιαπωνία: Αυτοκίνητο κατέστρεψε την πιο παλιά τουαλέτα της χώρας, ηλικίας 500 ετών (βίντεο)

Ζημιές υπέστη η πιο παλία τουαλέτα της Ιαπωνίας όταν έπεσε κατά λάθος πάνω της ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας εργαζόμενος της Ένωσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Κιότο.

Την τουαλέτα, ηλικίας άνω των 500 ετών, που βρίσκεται στο εσωτερικό του ναού Τοφούκου-τζι ( σ.σ  είναι ένας Ζεν βουδιστικός ναός, που βρίσκεται νοτιοανατολικά του Κιότο. Ο ναός ιδρύθηκε το 1236 κατά την περίοδο Καμακούρα) κατέστρεψε ο 30χρονος οδηγός  όταν επιτάχυνε με το όχημά του ενώ κινούνταν με όπισθεν με αποτέλεσμα να πέσει

πάνω στην ξύλινη πόρτα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά Μέσα.

Ο οδηγός, που δεν κατονομάστηκε, κάλεσε αμέσως την αστυνομία. Μέσα στον ναό δεν βρισκόταν κανείς εκείνη την ώρα ενώ ο οδηγός δεν τραυματίστηκε από το ατύχημα, αναφέρει ο Guardian.

Η τουαλέτα «tosu» είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κληροδότημα και χτίστηκε κατά την περίοδο των Μουρομάτσι, πριν από σχεδόν 500 χρόνια. Τότε χτίστηκε για να τη χρησιμοποιούν οι δόκιμοι μοναχοί, όπως μεταδίδει το NHK.

Σύμφωνα με το Sora News, από το ατύχημα καταστράφηκε η ξύλινη πόρτα ύψους 2 μέτρων και οι εσωτερικοί πυλώνες.

Μία φωτογραφία που ανάρτησε η εφημερίδα Sankei Shimbun δείχνει ένα αυτοκίνητο μέσα στο κτίριο και δίπλα του ό, τι απέμεινε από την ξύλινη πόρτα.

This morning, a car driven by an employee of the Kyoto Heritage Preservation Association, accidentally reversed into Japan's oldest toilet. The toilet, on the grounds of Tofuku-ji, dates back to the early 15th century. https://t.co/KTriABrwEkpic.twitter.com/9I2CFg8TZc

— Mulboyne (@Mulboyne) October 17, 2022

Ο ναός, στον οποίο μπορούσαν να μείνουν μέσα έως και 100 μοναχοί ταυτόχρονα, περιέχει μία σειρά με 20 τουαλέτες σύμφωνα με το Asahi Shimbun.

Η εφημερίδα ανέφερε δε, ότι οι τουαλέτες χρησιμοποιούνταν ακόμα έως και περίπου το 1912.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η ζημιά στην πιο παλιά τουαλέτα της Ιαπωνίας είναι επισκευάσιμη.

Ο Τόσιο Ισικάγουα, επικεφαλής διαχείρισης του ερευνητικού ινστιτούτου του ναού, δήλωσε πως εξεπλάγην από την έκταση της ζημιάς αλλά ανακουφίστηκε που δεν υπήρξε κανείς τραυματισμός.

«Θα θέλαμε να αποκαταστήσουμε τη ζημιά πριν από την εαρινή περίοδο, αλλά μάλλον η επισκευή θα διαρκέσει μέχρι του χρόνου» είπε στο Kyoto Shimbun.
Αν και το κτίριο είναι κλειστό για τους επισκέπτες, οι σειρές από τις τουαλέτες φαίνονται από το εξωτερικό του κτιρίου.

Οι τουαλέτες, μοιάζουν σαν τρύπες σε πέτρινα μπλοκ και βρίσκονται δίπλα στον χώρο διαλογισμού του ναού. Σε σημείο βολικό για τους μοναχούς που περνούν ώρες ολόκληρες στην προσπάθειά τους να επιτύχουν την κατάσταση ζεν.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΝότια Κορέα: Αγρια δολοφονία νεαρής από stalker σε τουαλέτα του μετρό στη ΣεούλΓαλλία: Βιασμός τουρίστριας σε δημόσιες τουαλέτες, ο σύντροφός της την περίμενε απέξωΦλόριντα: Ηρθε αντιμέτωπη με τεράστιο ιγκουάνα στην τουαλέτα της
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία, Αυτοκίνητο, 500,iaponia, aftokinito, 500