Η Τουρκία προειδοποίησε το Μόναχο για το ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών φέρονται να είναι αυτές που προειδοποίησαν τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδίαζε να διενεργήσει ομάδα τζιχαντιστών σε δύο σταθμούς του μετρό στο Μόναχο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Υπενθυμίζουμε ότι ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας Ντε Μεζιέρ, είχε ανακοινώσει ότι είχε λάβει προειδοποιήσεις από υπηρεσία πληροφοριών
«φιλικής χώρας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, η Τουρκία προειδοποίησε τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ιταλία και το Βέλγιο ότι πενταμελής ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που έχει στόχο να διενεργήσει τρομοκρατικές επιθέσεις την περίοδο των γιορτών κατάφερε να περάσει το Αιγαίο και να βρεθεί στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια. Σύμφωνα με τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι τζιχαντιστές είχαν στόχο να χτυπήσουν εκκλησίες και χώρους ψυχαγωγίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου, εκκενώθηκαν για λίγη ώρα οι κεντρικοί σιδηροδρομικοί σταθμοί του Μονάχου και του Πάσινγκ λόγω ενδεχόμενης απειλής. Την ίδια στιγμή, ο μαχητής του Ισλαμικού Κράτους και βοηθός του «τζιχαντιστή Τζον», Aine Leslie Junior Davis, συνελήφθη στην Τουρκία, μετά από συνεργασία των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών με την CIA και την βρετανική MI-6.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα