Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο σε εικόνες

Ανοιξε στις 2 το μεσημέρι η αυλαία των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο οι οποίοι διεξάγονται στη σκιά της πανδημίας που εξακολουθεί να σαρώνει τον πλανήτη.

Από τα χέρια της Ναόμι Οσάκα, άναψε ο Βωμός στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο. Η πρωταθλήτρια του τένις ήταν η τελευταία λαμπαδηδρόμος και από τα δικά της χέρια η Ολυμπιακή Φλόγα,

που ξεκίνησε το ταξίδι της πριν περίπου ενάμιση χρόνο από την Αρχαία Ολυμπία, άναψε το Βωμό που θα καίει για όλη τη διάρκεια των Αγώνων, ως την Κυριακή 8/8.

H Τελετή Εναρξης έγινε παρουσία μόλις μερικών εκατοντάδων αξιωματούχων και «υψηλών» προσκεκλημένων, αλλά με άδειες κερκίδες. Στην καθιερωμένη παρέλαση και στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων, συμμετέχουν περίπου 6.000 αθλητές από τους σχεδόν 10.000 που θ΄ αγωνισθούν στο Τόκιο.

Πρώτη ως είθισται μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο η ελληνική αποστολή με σημαιοφόρους την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια.

Δείτε εικόνεςπριν φυγετεΟλυμπιακοί Αγώνες: Εννέα ανατροπές που φέρνει η Πανδημία και μία ευχήΟλυμπιακοί Αγώνες: Η νεαρότερη αθλήτρια είναι μόλις 12 ετώνΈντεκα παράξενα αθλήματα που πέρασαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Keywords
Τυχαία Θέματα