Η τάση της εβδομάδας: Το μπόχο σικ με τη ματιά του οίκου Chloe

Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα στυλ που έχουν επικρατήσει τους τελευταίους μήνες, προερχόμενα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτό ήρθε μέσα από την πασαρέλα σαν μια μικρή επανάσταση, μια γλυκιά επισήμανση ότι οι ταλαντούχοι σχεδιαστές μπορούν και επιβάλλουν τις ιδέες τους χωρίς να στηρίζονται στο ίνσταγκραμ και στο τικ-τοκ. Όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως μετά την επίδειξη ακολούθησαν τα ανάλογα βίντεο αποθεώνοντας τη δημιουργό και επικροτώντας την τάση. Η Τσεμένα Καμάλι (Chemena Kamali), η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Chloe,

μετά το εντυπωσιακό σόου για το ερχόμενο φθινόπωρο, έκανε άπαντες του χώρου της μόδας να αναζητούν τις ξεχασμένες μπλούζες με τους φαρμπαλάδες και τα αέρινα, σιθρού, ρομαντικά φορέματα για να μιμηθούν το στυλ στις καλοκαιρινές τους εμφανίσεις.

Το μπόχο σικ (boho chic) επέστρεψε αλλά όχι όπως το γνωρίζαμε. Ανάλαφρο, καθημερινό, φαινομενικά ανεπιτήδευτο και παράλληλα σικ και εντυπωσιακό. Από το στυλ των μποέμ τύπων των ΄70s (bohemian style) συντηρούμε τον αέρα της ελευθερίας, από την εποχή του μιλένιουμ και τις αλησμόνητες εμφανίσεις της Σιένα Μίλερ και της Νικόλ Ρίτσι, κρατάμε τα ανάλαφρα ρομαντικά φορέματα κι από την Τσεμένα Καμάλι επικροτούμε και αποδεχόμαστε τη φρέσκια της ματιά και το ευχάριστα ανατρεπτικό αποτέλεσμα που παρουσίασε.

Τι περιλαμβάνει το νέο στυλ μπόχο σικ  

Το μυστικό στο ανανεωμένο μπόχο σικ είναι η ενσωμάτωση διακριτικών στοιχείων με έναν τρόπο χωρίς προσποίηση, ανανεωμένο και αναβαθμισμένο. Η νέα εικόνα έχει νοσταλγία και παράλληλα φωτεινότητα και αέρινη κίνηση. Εντυπωσιακές μπλούζες με δαντέλες και ογκώδη μανίκια, ρομαντικά τοπ, δαντελένια φορέματα, ψηλόμεσα ντένιμ παντελόνια σε ίσια γραμμή, ελαφριά πλεκτά, κρόσσια σε τζάκετς, φούστες και φορέματα, μεγάλα γυαλιά ηλίου, αξεσουάρ που τραβούν από μακριά τα βλέμματα, τσάντες με λεπτομέρειες και πλατφόρμες ή μπότες. Το μακιγιάζ υπάρχει, αλλά είναι διακριτικό, ενώ τα μαλλιά είναι ανάλαφρα και όταν πιάνονται χρησιμοποιούνται κορδέλες, στέκες ή μαντήλια. Τα δέρματα τόσο στις τσάντες όσο και στις μπότες ή πλατφόρμες είναι κυρίως σε ανοιχτά γήινα χρώματα.

Βασικοί συνδυασμοί που παρουσιάστηκαν στο σόου του οίκου Chloe

Τα αέρινα, ημιδιάφανα, δαντελένια φορέματα, τα οποία ήταν κυρίως σε γήινες αποχρώσεις – με εξαίρεση κάποια θαλασσί- συνδυάστηκαν με εντυπωσιακές ζώνες, ψηλές μπότες και τσάντες του οίκου.

Τα ψηλόμεσα τζιν παντελόνια παρουσιάστηκαν φορεμένα με δαντελένια τοπ ή με ρομαντικές μπλούζες με φαρμπαλάδες. Στα σύνολα με τα ντένιμ υφάσματα η έμφαση δόθηκε στον όγκο των αξεσουάρ, όπως κολιέ, τσάντα και παπούτσια πλατφόρμες.

Στα σύνολα με μίνι φούστες ή σορτς ο όγκος ήταν κυρίως στο πάνω μέρος του σώματος. Έτσι συνδυάστηκαν με χαμηλά σανδάλια και πλούσια πλισέ τοπ.

Related...Η τάση της εβδομάδας: Επιστροφή στην απλότητα των βασικών κομματιώνΗ τάση της εβδομάδας: Το απόλυτο ντένιμ και πως θα το φορέσουμε φέτοςΤάση εβδομάδας: Το εντυπωσιακό λεοπάρ πρωταγωνιστεί στα φετινά prints
Keywords
Τυχαία Θέματα