Η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης κατά του προέδρου του CHP - 66χρονος με ποινικό παρελθόν
Ένας άνδρας 66 ετών με βεβαρυμένο ποινικό παρελθόν είναι ο δράστης της επίθεσης που δέχθηκε ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Οζγκιούρ Οζέλ, το μεσημέρι της Κυριακής 4 Μαΐου.
Πρόκειται για τον Σελτσούκ Τενγκίογλου, ο οποίος το 2004 είχε σκοτώσει πυροβολώντας την 17χρονη κόρη του και τον 19χρονο γιο του. Καταδικάστηκε και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2020.
Ο Οζγκιούρ Οζέλ
Ο δράστης τον περίμενε στην έξοδο του Πολιτιστικού Κέντρου «Ατατούρκ» στην πλατεία Ταξίμ και την ώρα που ο Οζέλ έβγαινε του έδωσε ένα χαστούκι, προτού προλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του προέδρου του CHP και οι παριστάμενοι να τον ακινητοποιήσουν. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κατά την επίθεση ο δράστης φώναξε «εγώ είμαι παιδί των Οθωμανών».
Αργότερα, ο ίδιος φέρεται να κατέθεσε στην αστυνομία ότι η ενέργειά του δεν ήταν προσχεδιασμένη, αλλά όταν είδε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του βγήκε οργή, επειδή ο ελεγχόμενος από το CHP δήμος της Κωνσταντινούπολης δεν του είχε χορηγήσει κάρτα σίτισης και ο Οζγκιούρ Οζέλ είχε καλέσει τη νεολαία να βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου.
Ο Οζγκιούρ Οζέλ είναι καλά στην υγεία του και δεν φέρει κάποιο τραύμα.
Μετά την επίθεση, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηλέφωνησε στον Οζγκιούρ Οζέλ και του ευχήθηκε περαστικά.
Ο Εκρέμ Ιμάμογλου από τη φυλακή όπου βρίσκεται καταδίκασε την επίθεση εναντίον του Οζγκιούρ Οζέλ. «Απαιτώ να αποκαλυφθεί άμεσα ο δράστης και όλες οι διασυνδέσεις του. Όταν αυτοί που κυβερνούν τη χώρα μιλούν ασυνείδητα για ”εξολόθρευση” (σ.σ. του CHP), ανοίγει ο δρόμος για τέτοιους αχρείους και προβοκάτορες» τόνισε ο Εκρέμ Ιμάμογλου.
Ο βουλευτής του φιλοκουρδικού Κόμματος Ισότητας των Λαών και Δημοκρατίας (DEM), Σιρί Σουρεγιά Οντέρ, πέθανε χτες σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 18 ημέρες έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Τους τελευταίους μήνες είχε αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο όσον αφορά τον αφοπλισμό της κουρδικής οργάνωσης ΡΚΚ. Το απόγευμα της Κυριακής τελέστηκε η κηδεία του.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τον ζήτησε ο Αταμάν, τον… φέρνει ο Γιαννακόπουλος – Νέος Λεσόρ για Παναθηναϊκό!
- «Είμαι συντετριμμένος», δηλώνει ο πρίγκηπας Χάρι μετά τη δικαστική ήττα
- Φονική έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Με τα κλειδιά που βρήκαν στη τσάντα της 38χρονης οι έρευνες στο ισόγειο Airbnb
- Νομοθετική παρέμβαση για μικρούς οικισμούς: Επανεντάσσονται οι περιοχές που τοιχοδομήθηκαν μετά το 1983
- Χρήστος Νικολόπουλος: Σε αυτόν τον τραγουδιστή ήθελε να δώσει το τραγούδι «Υπάρχω» – Τι έγινε και το είπε ο Καζατζίδης
- Μάστορας: Αντιδράσεις με την εμφάνισή του σε προεκλογική εκδήλωση του Έντι Ράμα
- H απάντηση Μάστορα για τη συναυλία στη Χειμάρρα παρουσία Ράμα: "Τσίμπησα σαν χάνος στις εγγυήσεις πως δεν υπάρχει πολιτικό κίνητρο"
- «Τσίμπησα σαν χάνος...» δημόσια συγγνώμη του Χρήστου Μάστορα για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η συναυλία του στη Χειμάρρα
- H GOOGLE ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ANDROID ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΕ PC
- «Δόνησαν» τη Θεσσαλονίκη με το χορό τους σύλλογοι από όλη τη Μακεδονία
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Huffington Post Greece
- Η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης κατά του προέδρου του CHP - 66χρονος με ποινικό παρελθόν
- Βραζιλία: Η αστυνομία απέτρεψε βομβιστική επίθεση στη συναυλία της Lady Gaga
- Τροχαίο 17χρονου στον Ωρωπό - Ξεσπούν οι γονείς: «Σκότωσε το παιδί μας και κυκλοφορεί ελεύθερος»
- Ντόναλντ Τραμπ: Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα των ΗΠΑ ως πρόεδρος για τις απελάσεις

- Τελευταία Νέα Huffington Post Greece
- Η ταυτότητα του δράστη της επίθεσης κατά του προέδρου του CHP - 66χρονος με ποινικό παρελθόν
- Τροχαίο 17χρονου στον Ωρωπό - Ξεσπούν οι γονείς: «Σκότωσε το παιδί μας και κυκλοφορεί ελεύθερος»
- Βραζιλία: Η αστυνομία απέτρεψε βομβιστική επίθεση στη συναυλία της Lady Gaga
- Ντόναλντ Τραμπ: Δεν ξέρω αν πρέπει να τηρήσω το Σύνταγμα των ΗΠΑ ως πρόεδρος για τις απελάσεις
- Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά μετά τη φονική έκρηξη
- Ηράκλειο: Βρήκαν ανήλικο παιδί με τραύματα από ξυράφι σε χέρια και πόδια
- Παραλίγο τραγωδία στη Βέροια – Αυτοκίνητο παρέσυρε 5χρονο
- Ισράηλ: Τεράστιος κρατήρας από τον πύραυλο στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν (Εικόνες)
- Έλον Μασκ: Απέκτησε δική του πόλη στο Τέξας με όνομα «Starbase»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αχ, πού ’σαι νιότη που ’δειχνες…
- Βραζιλία: Απετράπη βομβιστική επίθεση στην συναυλία της Lady Gaga στην Κοπακαμπάνα
- Πεθερά καταγγέλλει τη νύφη της ότι τη χάκαρε – «Διέρρευσε συνομιλίες μου με άλλους άνδρες για να με εκθέσει»
- Acropolis Swim Meet 2025: 6η κορυφαία επίδοση στον κόσμο ο Χρήστου – Εξωπραγματικό ρεκόρ παίδων ο Παπαθεοδώρου (Videos)
- Κλείνει για 5 μέρες η Εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης: Ποιες ώρες, σε ποιο σημείο
- Στ. Παπασταύρου: «Στις 12 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση επιχειρήσεων»
- Η Μαρίνα Σάττι ξανά στη σκηνή της Eurovision
- Πέτρος Μολυβιάτης: Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών
- «Είμαι συντετριμμένος», δηλώνει ο πρίγκηπας Χάρι μετά τη δικαστική ήττα