Η Σχεδία πάει Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι το επόμενο αγκυροβόλιο της «Σχεδίας». Οι άνθρωποι του ελληνικού περιοδικού δρόμου θα βρεθούν στο σμαραγδένιο νησί των Επτανήσων στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2020 για ένα διήμερο γνωριμίας, αλληλεπίδρασης και διασκέδασης.

Κινηματογραφικές προβολές, παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης «σχεδίαρτ», συζητήσεις. H «σχεδία» θα στήσει μια σειρά από μικρές γιορτές (σταδιακά) σε ολόκληρο το νησί για να αναδείξει «όλα αυτά που μας ενώνουν», όπως λένε οι εμπνευστές του

διημέρου. Την αλληλεγγύη, την αφοσίωση στο διπλανό, την αγάπη για τη ζωή, την ελπίδα, τις αξίες της κοινωνικής προσφοράς και των συνεργειών, την σημασία της αυτονομίας αλλά και της δέσμευσής μας απέναντι στους άλλους.

Και καταλήγουν:

«Με εικόνες, βιβλία, εργαστήρια, συζητήσεις και δεκάδες άλλους τρόπους θα βρεθούμε, θα χαρούμε, θα διασκεδάσουμε, θα μιλήσουμε, θα αναδείξουμε λύσεις και όχι μόνο προβλήματα. Και σύντομα θα επιστρέψουμε με πολλές κινηματογραφικές στιγμές κοινωνικής αλληλεγγύης και ένα μεγάλο Φεστιβάλ».

Η «Σχεδία» συνεργάζεται με τον Δήμο Λευκάδας και όλες οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του, την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου και την συνεργασία της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του νησιού.

Πρόγραμμα διημέρου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

19.30: Προβολή του «webdoc» της ΕΡΤ, «η ιστορία της τελευταίας σελίδας» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Φυλακτού

19.50: Παρουσίαση του βιβλίου «Με μία σχεδία», Ανθολογία μικροδιηγήματος «100 λέξεις σε 100 ώρες για τη “Σχεδία” από τις Εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης

Συμμετέχουν Νίκη Αραμπατζή, δημοτική σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, πρόεδρος του Ρ/Σ «Αθήνα984», Σπύρος Κιοσσές, συγγραφέας, Ε.ΔΙ.Π του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Μιχάλης Μακρόπουλος, συγγραφέας – μεταφραστής

Συντονίζει η δημοσιογράφος Βιβιάννα Βαρδή

Πού; Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός, Λευκάδα

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

11.00 & 12.00: Εργαστήρια επαναχρησιμοποίησης υλικών «σχεδία αρτ» με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της πόλης και υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών της «Σχεδίας».

Πού; Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας

20.00 Προβολή της ταινίας του Μενέλαου Καραμαγγιώλη «Η

σχεδία μου»

21.00 Συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας, τον διευθυντή του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», Χρήστο Αλεφάντη, και έναν πωλητή της «Σχεδίας».

Πού; Κεντρική πλατεία Καρυάς

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Η «Σχεδία» απέκτησε σπίτι και αποδεικνύει ότι η αλληλεγγύη μπορεί να έχει χρώμα και γεύση Ο Βασίλαινας μαγειρεύει για τους πωλητές της Σχεδίας Λιμνοθάλασσα Λευκάδος: Σώζοντας έναν υγρό παράδεισο
Keywords
Τυχαία Θέματα