Η ψυχρότητα ΣΥΡΙΖΑ – Στουρνάρα και το μέλλον του στην ΤτΕ

Στα άκρα οδηγείται η σχέση ΣΥΡΙΖΑ – Στουρνάρα μετά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στην προεκλογική περίοδο, τις οποίες καταλογίζει η Κουμουνδούρου στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι πολικές θερμοκρασίες στη σχέση ΣΥΡΙΖΑ – Στουρνάρα είναι γνωστές στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία σε μία συγκυρία όπου πρέπει να σχεδιάσει την ομαλή έξοδο από την κρίση των χωρών
της ευρωζώνης και να υπερκεράσει τις αντιδράσεις της Γερμανίας βλέπει ότι στην Ελλάδα υπάρχει αδυναμία συνύπαρξης ανάμεσα στον κεντρικό τραπεζίτη και το κόμμα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις και ενδέχεται να αναλάβει την εξουσία στις 25 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερώσει επίσημα τον Μάριο Ντράγκι κατά την συνάντησή τους στην Φρανκφούρτη.

Η Κουμουνδούρου κάνοντας μία πρόχειρη αναδρομή υπενθυμίζει ότι ο Γιάννης Στουρνάρας επανέφερε προ ημερών το θέμα των διαρροών καταθέσεων (προκαλώντας εκνευρισμό ακόμη και στην Φρανκφούρτη), ενώ διέρρευσε αρχικά ότι δύο ελληνικές τράπεζες ζήτησαν να ενταχθούν στον ELA και στη συνέχεια ότι όλες οι συστημικές ελληνικές τράπεζες θα υπαχθούν στον ELA. Παράλληλα ο Γ. Στουρνάρας προχώρησε σε μία ιδιαίτερα χαλαρή διάψευση του δημοσιεύματος του Spiegel σύμφωνα με το οποίο η ΕΚΤ θα αποκλείσει την Ελλάδα από το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

«Κάνει κακό στην οικονομία», λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γ. Στουρνάρα, προσθέτοντας ότι ενισχύει την προεκλογική καμπάνια Σαμαρά είτε για να του ξεπληρώσει το «γραμμάτιο» της τοποθέτησής του στην ΤτΕ είτε επειδή έχει πολιτικές βλέψεις μόλις αναχωρήσει από την ΤτΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα