Η Ουγγαρία περιμένει τον Πάπα με μία γλυκιά "Μπουκιά του Παραδείσου"

Ο Ούγγρος ζαχαροπλάστης, Ζολτ Καρλ, δημιούργησε ένα ειδικό γλυκό, το οποίο ονόμασε ”Μπουκιά του Παραδείσου”, με ξηρά φρούτα που αναφέρονται στην Βίβλο, ελπίζοντας ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα το δοκιμάσει κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην χώρα, στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Πάπας αναμένεται να φτάσει στην Ουγγαρία για να παραστεί στην κυριακάτικη λετουργία που θα γίνει στην ιστορική πλατεία Ηρώων της Βουδαπέστης, πριν πάει στην Σλοβακία

για τριήμερη επίσκεψη.

Ο Καρλ, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου στη μικρή πόλη Ντουναχαράζτι, στα νότια της Βουδαπέστης, κέρδισε έναν εθνικό διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής με το γλυκό του, το οποίο σέρβιρε για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα, σε θρησκευτικό συνέδριο που έγινε στη Βουδαπέστη.

Η γέμιση είναι φτιαγμένη από ξερά φρούτα και σιρόπι ζάχαρης με ζάχαρη και κανέλα. Σύμφωνα με τον Καρλ, οι τυχεροί που το δοκιμάζουν αισθάνονται διαφορετικές γεύσεις κάθε 5 με 10 δευτερόλεπτα, διότι ψιλόκοψε τα φρούτα και πειραματίστηκε με τις αναλογίες.

Ο κανονισμός του διαγωνισμού τον οποίο κέρδισε, προέβλεπε ότι το γλυκό έπρεπε να είναι απλό, να μην χρειάζεται ψυγείο και να έχει φτιαχτεί με υλικά τα οποία αναφέρονται στην Βίβλο.

Το γλυκό του Καρλ, η ζύμη του οποίου είναι παρόμοια με την Ουγγρική παραδοσιακή, χριστουγεννιάτικη σπεσιαλιτέ ”μπέλι”, είναι γεμιστό με ξερά σύκα, δαμάσκηνα, χουρμάδες και βερύκοκα, όπως επίσης ζαχαρωμένα κεράσια, φλούδα πορτοκαλιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Ενόψη της επίσκεψης του Πάπα, το ζαχαροπλαστείο του Καρλ ετοιμάζει εκατοντάδες ”Μπουκιές του Παραδείσου”, καθώς η ζήτηση είναι όλο και μεγαλύτερη.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΟ πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την ΕλλάδαΔώδεκα έξυπνα κόλπα που μας λύνουν τα χέρια στην κουζίναΠώς να καταναλώνουμε τα ζυμαρικά αν δεν θέλουμε να πάρουμε βάρος
Keywords
Τυχαία Θέματα